ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Epidemiologul Geza Molnar a explicat pentru MEDIAFAX că pandemia în România este în platou, și că evoluează în dinți de fierăstrău, adică că numărul de cazuri noi fluctuează de la o zi la alta, iar numărul de cazuri noi fluctuează de la o zi la alta, fără creșteri bruște.

Epidemiologul are un mesaj optimist. „Coronavirus este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece în șase- opt săptămâni. Uitați-vă ce s-a întâmplat în China. A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniștit. A trecut în Europa, Italia, Spania și acolo a existat un număr mare de cazuri apoi a început să coboare”, a declarat Geza Molnar pentru MEDIAFAX.

Potrivit specialiștilor virusul se plimbă de pe un teritoriu pe altul, îmbolnăvește o parte a populației, trăiește câteva săptămâni, apoi trece pe un alt teritoriu.

„Virusul nu este sinucigaș. Nu o să îmbolnăvească toată populația pentru că atunci nu va mai avea unde să se transmită”, a mai declarat Geza Molnar.

„Mai avem cam o săptămână de urcat din punct de vedere al cazurilor cu COVID 19, apoi cred că lucrurile se vor mai liniști. În ultimele săptămâni la noi la spital a tot crescut numărul de îmbolnăviți, dar gestionăm situația și o avem sub control. Sigur, trebuie să fim atenți că putem avea surprize”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Mișarcă, directorul medical al Spitalul Județean din Brașov.

Virusul va rămâne în comunitate până la câțiva ani, însă nu va mai avea aceeași forță.

„Probabil va fi precum virusul gripal, ca orice viroză respiratorie. Va reveni sezonier însă nu cu aceeași forță și nici cu aceeași transmisibilitate”, a mai declarat epidemiologul Geza Molnar.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews