ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă vine cu o propunere surprinzătoare, motivată de impunerea distanțării fizce și de reducerea maculaturii din instituții: stocarea tuturor datelor personale, de identitate, de sănătate, fiscale, bancare, cazier ale cetățenilor români pe un singur card cu microcip, care să devină interfața de contact de la distanță a cetățeanului cu autoritățile, în cadrul unei administrații complet digitalizate.

În opinia lui Falcă, România ar avea astfel „șansa” de a deveni o „campionă mondială” la asemenea măsuri, la fel cum este în prezent în top la viteza Internetului, pentru că întârzierea inițială în domeniul digitalizării ar prezenta avantajul „arderii etapelor”, putându-se implementa direct tehnologia cea mai avansată, potrivit Marketpedia.

„O situație de criză cere readaptarea din mers a instituțiilor statului și a mediului privat. Situația din prezent ne arată că acum, mai mult ca oricând, digitalizarea administrației din România e necesară. Să nu mai amânăm, acum e momentul schimbărilor necesare și poate deveni șansa noastră. Pandemia de coronavirus și blocajul cauzat instituțiilor poate duce la un moment de reflecție al autorităților.

Mai precis, acestea ar trebui să găsească soluții la întrebarea: cum ne organizăm activitatea astfel încât să fim eficienți?”, scrie Falcă într-un articol publicat de Adevărul

„O necesitate și o șansă acum este să oferim cetățenilor o identitate digitală, unde pe un card se pot cumula informații și date despre identitate, sănătate, drepturi și obligații fiscale și multe alte opțiuni, această identitate digitală unică putând fi folosită ca unic instrument în relația cu toate instituțiile statului, chiar și cu băncile dacă se dorește.

Iar digitalizarea cred că nu ar fi un proces dificil. Așa cum suntem astăzi campionii lumii la viteza internetului pentru că atunci câțiva când am construit rețeaua națională am sărit etape și am folosit ultima tehnologie, așa și acum avem șansa să sărim etape și să câștigăm ani prin procesul de digitalizare cu ultimele tehnologii folosite în lume (…).

Puși în fața unei noi situații, poate că guvernarea condusa de colegii mei, având în spate și sprijinul Parlamentului, ar încerca să pună la punct un proiect devenit de interes național, fie că vrem, fie că nu vrem. Așadar, cu dorința de a face un pas în față și cu un plus de implicare a tuturor actorilor politici sunt sigur că proiectul digitalizării României va fi început într-un mod serios”, și-a exprimat Gheorghe Falcă speranța.