ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici nu pot să mai protestez contra cifrelor false pe care le aruncă pe „piață” autoritățile, bătându-și cuie în talpă, oră de oră, fix din perspectiva brumei de credibilitate pe care o mai aveau - tocmai ce s-a anunțat că, din 6 mii de infectări raportate azi, 2300 sunt din București, cifra fiind ținută sub obroc sâmbătă și duminică, pentru a se putea derula în liniște, conform dispensei arahatiene, minunatul congres unde Cîțu a fost înscăunat președinte al așa-zisului partid „național” și, pe de-asupra, „liberal”. Cîțu, sub-numit și (not so) superman. 

Mă oprește obida față de alte două știri. 

În Ziarul financiar de azi scrie că, în pandemie, un milion de pacienți ”nu au mai ajuns la spitale pentru tratament în 2020”. Prietenul și partenerul de afaceri al lui Arafat, dl. Enayati (patron de rețea de spitale și clinici private, cu companie medicală listată la bursă) spune că va fi „o pandemie a bolilor cronice care se vor acutiza”. Cinică și fățarnică afirmație, venind din partea unui exponent al sistemului, un model kafkian de organizare care a ținut 80% dintre pacienți la porțile spitalelor, pe motiv de concentrare pe așa-zisa luptă cu „acest virus nenorocit”. E ușor să faci asemenea afirmații de pe un munte de profituri de „război”, obținute surfând pe valurile artificiale ale "acestei boli nenorocite” și omițând dramele și tragediile celor care au suferit doar pentru că niște zeloși executanți ai ordinelor și protocoalelor medicale arahatiene le-au refuzat accesul la diagnostic și tratament, fie pe motiv că nu au test (foarte fiabil, de altfel ...), fie pentru că nu pașaport sanitar. 

Afirmația asta este din seria celei făcute acum o săptămână de șefa interimară a CNAS, care a spus că, în ultimul an, 85% dintre bolnavii de cancer au murit (nu a spus și din ce cauză, evident). Dar problema fundamentală ridicată de această afirmație cinică este aceea de a ști cum de s-au decontat spitalelor și clinicilor (publice și private) toți banii alocați de la CNAS, din CASS-ul plătit de noi, indiferent dacă am beneficiat sau nu de medicamente gratuite/compensate, proceduri și tratamente? Că nu am auzit să fi fost vreun excedent al acestui buget, pe motiv că un milion de oameni nu au mai avut acces în spital (deci, logic, nu ar mai fi avut cum să cauzeze costuri sistemului). Pe de altă parte, chestiunea ridicată de dl. Enayati nu are nimic altruist în ea. De fapt, omul se plânge că pandemia a creat un gol în clientela spitalelor private, gol cifrat la un milion de clienți-consumatori, din trei! 
Iar asta face trecerea la cea de-a doua știre care m-a umplut de mânie. 

Nu a fost suficientă proba faptului că trecerea la pașaportul sanitar, impus drept condiție de acces în mall-uri și horeca, este falimentară (inclusiv pentru cei care au îmbrățișat ideea segregaționist-totalitară). 

S-a trecut acum la impunerea codului QR și la țară și în orașele mici, zone ale țării unde trăiesc 70% (sau chiar mai mulți) dintre cetățenii români. 

Ca să se poată impune acest minunat semn al fiarei*, este necesară dotarea alimentarelor sătești cu coduri QR și, de asemenea, este urgentă pregătirea profesională a lucrătorilor pentru a le utiliza. Asta înseamnă o închidere de facto a acestor magazine, pe cel puțin 2-3 săptămâni sau chiar luni. Asta înseamnă condamnarea la foamete a acelor oameni și, în plus, întoarcerea în evul mediu, în era trocului (ceea ce nu ar fi neapărat rău din perspectiva sănătății fizice și psihice a omului normal). 

Culmea inteligenței „marilor” specialiști este că s-au gândit ei (până a ieșit fum) că în acest fel oamenii vor decide să se injecteze cu serul miraculos (care nu e mai eficient decât o țuică de prună) și că, odată atins acest țel, gata - hocus - pocus, pandemia trece ca prin minune, ca în filmele DC Comics/Marvel, pe care le iubește atât de mult premierul încât se crede (not so) superman. 

Doar că trocul nu mai înseamnă taxe și impozite, deci bugetul va fi cucu. 

Iar lumea se va închide în klanuri, comunități și grupuri care vor refuza contactul cu "civilizația” - ceea ce, până la urmă, nici nu ar fi rău, căci în acest fel nou-normalismul va deceda în mod natural, strivit sub propria prostie. 

Și parcă ni se spunea mereu că trebuie să avem încredere în experți. 

Care experți băi nene? Ciudații ăștia care confundă o țară cu Metropolis sau Gotham?  

*și nu veți mai putea cumpăra, nici vinde, fără să purtați acest semn, care este semnul fiarei ...