ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Implicarea serviciilor secrete în alegerile din România nu mai reprezintă un secret, tot mai multe voci din interiorul sistemului dezvăluind modul în care acestea au orchestrat procese elecrorale ale ultimilor ani. Într-o postare pe Facebook, avocatul  Gheorghe Piperea acuză implicarea STS în organizarea alegerilor, susținând că securiștii din Serviciul de Telecomunicații Speciale sunt ”securiști” mai adânci și mai insidioși decât cei implicați în protocoalele pe justiție.  „Cred că suntem singură țară membră a UE care implică niște securiști în colectarea și PROCESAREA voturilor și în ajustarea rezultatelor alegerilor”, scrie Piperea, care consideră că guvernul este obligat ca prin ordonanță de urgență să elimine serviciile din procesul democratic al votului, dând AEP competențele și banii necesari pentru a implementa un sistem electronic propriu de colectare a voturilor, independent de STS.


„Eu nu înțeleg de ce în România este implicat în alegeri un serviviu secret - serviciul de telecomunicații speciale (STS)? 
Cred că suntem singura țară membră a UE care implică niște securiști în colectarea și PROCESAREA voturilor și în ajustarea rezultatelor alegerilor. 
Cei din STS sunt securiști chiar mai adânci și mai insidioși decât cei care se ocupă cu protocoalele "pã justitție” și cu oligopolizarea economiei pentru a putea fi mai ușor controlată. Acești securiști utilizează și acum niște softuri create în 2009 de firmele lui Sebastian Ghiță, firme care s-au ocupat și cu softul necesar cardului electronic de sănătate, având în serverele proprii (foarte probabil, share-uite cu STS) o enormă bază de date pe baza căreia algoritmii au ajuns să ne cunoasca mai bine și mai precis decât ne cunoaștem noi înșine. 
Și mai e ceva ce nu înțeleg : cum este posibil să ai 19 milioane de votanți și 16 milioane de cetățeni cu vârsta de minim 18 ani, adică, vârsta de la care există și drept de vot?

Cred că, pentru a nu mai avea fraude, falsificări ale votului și suspiciuni de trucare a rezultatelor votului, guvernul este obligat ca, prin ordonanță de urgență, să elimine naibii securiștii din procesul democratic al votului, dând AEP competențele si banii necesari pentru a implementa un sistem electronic propriu de colectare a voturilor, independent de STS și de ceilalți securiști, procesarea rezultatelor fiind dată în competența judecătorilor.

În caz contrar, riscăm să avem în continuare un președinte - marionetă a securiștilor sau un bufon, pe "modelul” ucrainian”, a scris avocatul Piperea.