ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea avertizează că discuția despre izolarea forțată a pensionarilor în hoteluri arată faptul că autoritățile nu sunt străine de tentații totalitariste. Piperea demontează și propaganda din ultimele două zile și arată că ministrul Sănătății este la fel de vinovat ca Adrian Streinu-Cercel pentru promovarea unei astfel de măsuri.

„Degeaba dl președinte aruncă toată vina pe Streinu-Cercel dacă:

(i) Streinu-Cercel nu este de urgenta demis, pentru ca a putut concepe un asemenea plan; la fel si cei de la Institutul Matei Bals care l-au secondat;

(ii) Tataru nu este demis, pentru ca a adus in atentia opiniei publice masurile propuse in acest plan, care dateaza de la inceputul lui martie; dovada clara ca autoritatile au luat in calcul asemenea masuri de inspiratie nazista este chiar faptul ca Tataru a vorbit despre ele, cu calm, metoda si convingere (dubiile au aparut doar ieri, cand lumea a izbucnit cu manie impotriva guwernerului).

Propagandistii de pe langa dl presedinte sau dl premier nu mai pot pacali pe nimeni dand vina exclusiv de Streinu-Cercel.

In plus, nimeni nu mai e convins acum ca autoritatile sunt chiar asa de departe de tentatii totalitariste, cu toate "asigurarile” lui Johannis", scrie Gheorghe Piperea pe Facebook.
 
În proiectul propus de Adrian Streinu Cercel se menționa o nouă categorie de risc, și anume 40-65 de ani, iar bătrânii ar trebui să mai stea izolați încă 12 săptămâni.

Pentru categoria de 65 de ani măsurile imediate propuse de șeful de la „Matei Balș” sunt „izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituționalizată), susținerea acestor persoane, respectând cu strictețe măsurile de distanțare socială, pe toată această durată”.

Potrivit documentului, „susținerea va fi efectuată fie de rudele directe, indirecte fie de autorități și cu ajutorul ONG-urilor”, iar monitorizarea să fie realizată de poliția locală și autoritățile locale.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews