ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea îi răspunde șefului DSU, Raed Arafat, după ce acesta l-a „provocat” să ia câțiva pacienți asimptomatici acasă.
 
„Domnul în cauză emite o provocare infantilă”, spune avocatul Gheorghe Piperea, pe Facebook. Mai jos, redăm integral postarea sa:

„Pe vremuri, când se potcovea puricele cu 99 de oca de fier, domnul Arafat mă suna oarecum disperat să îl ajut/asist/reprezint în încercarea de a scăpa de persecuțiile lui Băsescu și ale lui Boc. Am ieșit și în stradă pentru a mă opune demiterii domniei sale de către Boc. Nu îmi pare rău : am ieșit în stradă pentru un principiu, și nu pentru o persoană.

Văd acum că, într-un mesaj cam agramat pe pagina sa de facebook, domnul în cauză emite o provocare infantilă. Îmi cere să găzduiesc niște asimptomatici. În afară de faptul că asemenea gesturi sunt caracteristice gangului sau colțului străzii, provocarea conține un adevăr despre modul nazistoid de gândire al domnului în cauză.

Când ștampilezi ca "asimptomatic” un om sănătos e ca și când i-ai pune pe piept o stea in șase colțuri. În plus, "găzduirea” de care vorbește este și inutilă – a făcut domnia sa în așa fel încât spitalele din București să fie goale în proporție de 90%, răpind tuturor cetățenilor Bucureștiului dreptul la îngrijire medicală și tratament, și a determinat construcția de spitale de carton ori transformarea unor depozite ale unor hiper-marketuri în "spitale”, deci e loc berechet pentru asimptomatici.

Reamintesc că suntem singura țară din lume care internează forțat și ilegal și izolează la domiciliu/carantinează/"termometrizează” oameni sănătoși. Asta pentru că așa a dictat domnul în cauză.

Nu o să intru în polemici cu domnul Arafat. Adevăratul meu (nostru) adversar este Manole Isărescu.

Reafirm că eu chiar cred în principiul prezumției de nevinovăție și în necesitatea unui avocat pentru a te putea apăra eficient în instanță, chiar și din postura de țap ispășitor al prăpădului judiciar care va veni”, scrie Piperea pe Facebook.
 
Raed Arafat declara zilele trecute că persoanele care susțin că virusul este inexistent, iar totul a fost o făcătură sunt iresponsabile, făcând trimitere directă la avocatul Piperea, contestatar al măsurilor de restricție și al modului în care autoritățile au gestionat pandemia.

„Iata cum un „avocat” stie sa scoata din context o declaratie si sa o invarte ca sa convinga opinia publica ca ce s-a facut era gresit si abuziv, astfel incat sa-si racoleze clientela pentru cateva procese aducatoare de profit. In declaratia mea vorbeam de tratarea virusului si de faptul ca nu exista un tratament contra acestui virus care sa-l elimine.
Domnul „acvocat” extrapoleaza declaratia mea pentru a valida ideea ca cei care au stat in spitale fiind asimptomatici, ar fi stat degeaba, contra vointei lor, pentru ca si asa nu era un tratament specific de administrat.

Il invit pe domnul avocat sa-si aleaga cativa pacienti pozitivi asimptomatici, sau usor simptomatici, care nu au nevoie de tratament specific daca nu cumva se agraveaza, pentru a-i gazdui la el acasa. Sa stea cu ei impreuna cu familia lui cel putin 14 zile. Pe durata gazduirii pacientilor, domnul avocat sa si mearga la lucru si sa spuna colegilor ca el vine de la el acasa, unde are in gazda niste pacienti pozitivi dar asimptomatici”.