ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile nu se grăbesc să-i readucă pe elevi în sala de clasă, în 2021. Coordonatorul strategiei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat când estimează că reluarea cursurilor în școli poate fi făcută în siguranță.

Astfel, potrivit primelor estimări, elevii s-ar putea întoarce în bănci abia în primăvară. Anunțul a fost făcut pentru Observator chiar de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Medicul spune că deschiderea școlilor depinde de evoluția procesului de vaccinare.Redeschiderea depinde într-o mare măsură de gradul de acoperire a vaccinului.
 
„Ține foarte mult de imunizarea persoanelor cu risc. (...) Dacă vom reusi vaccinarea personalor din prima etapă, adica medici, undeva de la jumătatea lunii februarie putem începe vaccinarea personalului din etapa a doua. Probabil că realist ca termen ar fi sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie. Atunci putem să vorbim de o redeschidere în condiții de siguranță a școlilor”, a spus medicul militar.