ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Comitetul Național de Vaccinare și-a definitivat planul de vaccinare în școli. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei, s-au luat în calcul ca pentru fiecare unitate de învățământ să existe o echipă mobilă de vaccinare, unde minorii vor fi însoțiți de părinți sau tutori, iar numărul de doze necesar fiecărei școli va fi stabilit de către DSP, anunță Gheorghiță, potrivit Știripesurse.

"Până la 10 septembrie spațiile indetificate trebuie să fie evaluate de DSP în școli, iar în facultăți până la finele lunii octombrie. Ne dorim ca pentru fiecare unitate de învățământ să fie stabilită modalitatea în care se va desfășura activitatea e vaccinare: cu echipe mobile, cu cabinete proprii sau în spații arondate. Se va stabili un program în funcție de solicitări. Se va alege unul din vaccinurile aprobate pentru persoane de peste 12 ani. Pentru programare se va face o situatie a persoanelor care își exprimă acordul și se va transmite o situație către DSP care va stabili numărul de doze care vor fi alocate către fiecare unitate de învățământ. Pentru fiecare unitate de învățământ va fi alocată câte o echipă mobilă, iar programul se va păstra. În unitățile de învățământ cu centre de vaccinare proprii se va stabili un program fără programare în platformă. Minorii trebuie să fie însoțiți de părinți sau tutori", a declarat coorodonatorul campaniei de vaccinare.