ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a făcut marți o serie de anunțuri, printre care despre preconizata începere a campaniei de vaccinare cu a treia doză în România și despre deschiderea unor centre de vaccinare în școli sau în apropierea acestora. Atât vaccinarea copiilor, cât și oportunitatea continuării „schemei complete” cu o a treia doză sunt subiecte dezavuate de experții internaționali.

Vaccinarea cu a treia doză de ser experimental Covid ar putea să înceapă în România chiar de săptămâna viitoare, a anunțat, marți, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. 

„O ședință de lucru în cadrul căreia s-ar putea lua o astfel de decizie va avea loc săptămâna aceasta. Programările pentru cea de-a treia doză de vaccin se vor face prin intermediul platformei de programare, care este în curs de optimizare în acest moment.

Doza a treia nu poate fi administrată mai devreme de 6 luni de la doza a doua. Prioritate la administrarea celei de-a treia doze vor avea persoanele predispuse la forme severe și persoanele care prin natura meseriei au risc sever de infectare, precum personalul medical sau personalul din învățământ.

Persoanele care se prezintă pentru prima dată la vaccinare se pot prezenta în continuare direct în centrele de vaccinare, în timp ce pentru doza a treia va fi necesară programarea prin platforma de programare”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, citat de EVZ.ro

Deși consilierii FDA au refuzat să aprobe a treia doză în SUA, Valeriu Gheorghiță știe mai bine și continuă să fluture amenințarea Variantei Delta, fără să spună că aceasta e mai puțin patogenă, ci insistând doar pe faptul că e mai contagioasă. 
 
„Necesitatea vaccinării cu a treia doză este dată de contagiozitatea foarte mare a noii tulpini indiene Delta. În cazul tulpinilor mai vechi, nu ar fi fost necesară administrarea celei de-a treia doze după 6 luni. (...) Principalul motiv pentru care trebuie să ne vaccinăm în acest moment este să ne salvăm viața. Este greu de prevăzut care va fi amploarea valului 4”, a adăugat Valeriu Gheorghiță. Putem remarca ambiguitatea acestei ultime amenințări: dacă e greu de prevăzut care va fi amploarea așa-zisului „val 4”, de unde știți voi că va fi mare și nu mică?

Același colonel Gheorghiță a anunțat că 2.468 de unități de învățământ vor avea parte de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, 201 centre de vaccinare proprii vor fi organizate în unitățile de învățământ și alte 1.062 de școli sunt arondate unor centre de vaccinare din apropiere.

„În momentul de față, în 26 de județe, prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică, privind modalitatea de vaccinare în unitățile de învățământ, la data de 17 septembrie, sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate, o parte dintre ele, deja, sunt active în unitățile de învățământ, iar alte 1.062 de unități de învățământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate. Repet, este o situație centralizată la nivelul a 26 de județe”, a comunicat Valeriu Gheorghiță, citat de EVZ.ro

Ca să arate că vaccinarea copiilor merge ca pe roate, el a anunțat și „recolta” obținută după prima săptămână de școală: „au fost vaccinați, în 3 județe, aproximativ 69 de elevi, 23 în Vâlcea, 18 în București, 28 la centre de vaccinare din proximitate în Hunedoara”.

„Vaccinarea se poate realiza la nivel cabinetelor medicale proprii”

„În momentul de față sunt deschise și active 22 de centre de vaccinare în unitățile de învățământ în 5 județe – Cluj, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Vâlcea. Reamintesc faptul că la nivelul unităților de învățământ, vaccinarea se poate realiza la nivel cabinetelor medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate”, a mai spus Gheorghiță.

Totodată, „s-au desfășurat, deja, acțiuni de informare în școli din 26 de județe și sunt în pregătire acțiuni în alte 18 județe”, a încheiat el. Inutil de adăugat că, pentru autorități, „informare” înseamnă „reclamă”, „convingere”, „îndoctrinare”, deoarece prezentarea obiectivă și a riscurilor asociate noilor seruri experimentale lipsește cu desăvârșire.

Vaccinarea copiilor este contraindicată, unii specialiști considerând-o de-a dreptul criminală. Explicația e că minorii sunt cei mai puțin susceptibili la a se infecta cu SARS-CoV-2 - lucru constatat practic în primul an de pandemie, când nu existau vaccinuri -, dar cei mai predispuși unor reacții adverse la serurile experimentale Covid (a căror incidență e invers proporțională cu vârsta). 

Potrivit unui studiu recent publicat pe MedRxv, actualele „vaccinuri” Covid ar putea fi mai periculoase pentru copii decât boala în sine. Studiul a relevat că după ce copii sănătoși de sex masculin au fost injectați cu serurile Covid, incidența miopericarditelor definită de CDC a fost de cîteva ori mai ridicată la copii decât spitalizările cu Covid pentru aceeași grupă demografică în timpul perioadelor cu transmitere moderată spre ridicată, informează The Daily Veracity

Potrivit datelor obținute, vaccinurile sunt din punct de vedere statistic de cel puțin 6 ori mai susceptibile să cauzeze probleme cu inima decât riscul ca un copil să fie spitalizat cu Covid. 
,