ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu de PR la televiziunea lui Adrian Sârbu Aleph News, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, col. Valeriu Gheorghiță, a declarat că nu exclude impunerea vaccinării obligatorii, dacă toate celelalte măsuri vor eșua. „ E foarte greu să impui măsuri care nu sunt înțelese...” a spus Gheorghiță. Cu alte cuvinte, românii sunt proști și nu înțeleg „binefacerile” dictaturii. Dar nu numai românii, ci mai toate popoarele europene sunt proaste, dacă ne uităm în câte țări s-a protestat împotriva obligativității vaccinării Covid: Austria, Belgia, Olanda, Franța, Italia, Serbia, Polonia, Georgia ș.a.

Amenințarea a fost făcută chipurile voalat, după toate regulile de PR, ceea ce dovedește că Gheorghiță și-a învățat lecția în prealabil: „Vaccinarea obligatorie trebuie să rămână o ultimă măsură dacă toate celelalte eșuează și vezi că mor oamenii și ești neputincios, legat de mâini și de picioare. Sigur, discuția este foarte serioasă și nu văd de ce să nu înceapă aceste discuții, să existe dezbateri, implicarea întregii societăți, cu puncte pertinente, pro și contra, ca să vedem unde să ne aflăm. În România, va fi foarte greu de luat o asemenea măsură. Este foarte greu să impui măsuri care nu sunt înțelese”, a declarat Valeriu Gheorghiță în emisiunea OFF/OnTheRecord de pe Aleph News.
 
Intențiile sunt clare: introducerea subiectului pe agenda publică. „Dezbateri, pro și contra, bla, bla, bla...” Care dezbateri - între cine și cine: între Tudor și Arafat? Și pe ce posturi tv, pe cele plătite de Guvern cu milioane de euro?

Într-o romgleză care îl bântuie tot mai des, el a vorbit și despre testarea și vaccinarea copiilor, scoțând din joben statistici despre cât de spitalizați ajung să fie copiii, când noi știm că, de fapt, rata deceselor de coronavirus la copii e aproape de zero dar, în schimb, copiii și tinerii sunt categoria cea mai greu lovită de reacțiile adverse ale „vaccinurilor” Covid.
 
Valeriu Gheorghiță susține testarea în școli cu teste Covid rapide, spunând însă că testul PCR este „standardul de aur”. O altă minciună, având în vedere că CDC va renunța până pe 31 decembrie la testele RT-PCR, acestea fiind inexacte și incapabile să facă diferența între virusul gripei obișnuite și SARS-CoV-2.

„Testele cu salivă au un rol de screening. Testele PCR sunt gold standard. Testele cu salivă sunt o măsură ușor aplicabilă și vor reduce transmisibilitatea. Dar doar testarea nu va rezolva problema. Trebuie și celelalte măsuri. Datele din 10 țări europene arată o rată de spitalizare la copii de 6 persoane din 1000. Rata de internare în ATI la copii este de 6 persoane din 10.000. Bolile cronice la copii au crescut de 12 ori riscul de spitalizare și de 19 ori riscul de internare la ATI. În România, având o rată mică de vaccinare, impactul vaccinării copiilor în populația adultă nu va fi mare. Ca să limitezi transmisia delta, rata de vaccinare ar trebui să fie de peste 90%. Vaccinul pentru copiii de la Pfizer este bun pentru cei cu afecțiuni cronice. Este importantă vaccinarea copiilor și a tinerilor pentru a reduce circulația virusului. În mod firesc, trebuie să vaccinăm cu prioritate populația adultă și vulnerabilă. În SUA, sunt peste 3 milioane de copii vaccinați”, a argumentat Gheorghiță, dând de „exemplu” tocmai o țară care este victimă a derapajelor antidemocatice promovate de un președinte „democrat” de stânga, pe care compatrioții lui îl caracterizează drept „socialist”.