ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sebastian Ghiță vrea ca membrii Comisiei de control SRI să spună câți politicieni au fost interceptați în campaniile electorale. Și nu numai. Deputatul PSD se întreabă în ce măsură SRI folosește aceste interceptări în favoarea unui candidat sau partid.

"Voi cere în Comisia SRI şi o să vedeţi câţi politicieni au fost ascultaţi pe perioadele campaniilor electorale şi premergătoare campaniilor electorale, cu mandate de siguranţă naţională şi ale procurorilor. O să vedeţi că aflăm numărul acestor policitieni interceptaţi şi o să ne dăm seama că rămân aceste interceptări cu anii şi sunt folosite când se doreşte", a  afirma Sebastian Ghiță la B1 TV.

Deputatul PSD spune că își bazează afirmaţia pe experienţa sa şi pe cunoştinţele pe care le deţine ca membru al Comisiei de control al SRI. Nu în ultimul rând, Ghiță s-a  întrebat dacă aceste interceptări nu sunt folosite de procurori sau de ofiţeri de informaţii în favoarea unui candidat sau a unui partid.

Procurorii DNA Ploieşti au extins, miercuri, urmărirea penală faţă de Sebastian Ghiţă, pe care îl acuză de noi fapte penale, între care coruperea alegătorilor. Potrivit DNA, Sebastian Ghiţă ar fi conceput, iniţiat şi coordonat o activitate de corupere a alegătorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidenţiale din anul 2014, pentru votarea lui Victor Ponta.