ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a anunțat că va fi voluntar în noaptea de Înviere și va împărți lumină credincioșilor. 
 
Becali spune că va face parte din delegația care va lua Lumina de la aeroport și o va împărți bisericilor. ”Mi-a promis Preafericitul Arhiepiscop Varlaam că voi primi această adeverință, această hârtie. Încâ nu am primit-o. Dar, dacă o primesc, voi lua lumină de la aeroport și voi merge la toate bisericile din București să dau Lumină. Voi da și la mine în comună, la alte persoane, pe la blocuri”, a declarat Gigi Becali pentru Antena 3.

Conform noului acord dintre BOR și MAI, anunțat miercuri seara de ministrul de Interne, Marcel Vela,  Sfânta Lumină va fi distribuită la casele credincioșilor de personalul clerical și voluntari - care pot fi maxim 5 - fără ajutorul forțelor de ordine. Ca noutate, în cazul clădirilor cu apartamente, Lumina va fi preluată de un singur reprezentant al locatarilor, echipat cu mască și mănuși.
 
MAI și Patriarhia Română căzuseră, marți, la un acord, dar intervenția brutală a Președintelui Iohannis i-a forțat pe liderii Guvernului să schimbe datele problemei.