ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigi Becali a fost trimis în judecată pentru „fraudă la vot”. Este vorba despre un dosar deschis după ce a votat la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, în anul 2018, fără a fi avut acest drept, scrie Gândul, potrivit RTV.

Filantropul nu ar mai fi avut drept de vot după ce a fost condamnat, definitiv, de două ori. În anul 2013 a primit pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a alege și de a fi ales „pe o durata de 5 ani după executarea pedepsei principale”. Cu toate acestea, Becali a mers la vot la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, în anul 2018, pentru că așa i-a dictat bunul simț, pe bună dreptate.

La vremea respectivă, nu i-a păsat de această interdicție și a susținut că are dreptul să voteze:

„Păi știu pentru ca am inteligență! Păi mie dacă-mi spun 1.000 de avocați ca nu am voie, eu știu ca am voie, pentru ca inteligența mea și bunul meu simț și legea firii spun ca am voie sa votez la Referendum pentru mii de ani” a spus el.