ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Giorgia Meloni a depus sâmbătă, la palatul prezidențial, jurământul de prim-ministru al Italiei, devenind oficial prima femeie premier din istoria Italiei, transmite The Guardian.

Meloni, în vârstă de 45 de ani, alături de membrii cabinetului, au depus sâmbătă jurământul în fața președintelui italian, Sergio Mattarella.

În calitate de prim-ministru, Giorgia va ține un discurs în parlament în următoarele zile și trebuie să obțină un vot de încredere în ambele camere, mai mult o formalitate având în vedere majoritatea solidă, înainte ca guvernul său să își poată asuma responsabilitatea.

Meloni a numit doi viceprim-miniștri - Salvini, care, în calitate de fost ministru de interne, a promulgat o lege antiimigrație - și Antonio Tajani, liderul adjunct al Forza Italia. Salvini este, de asemenea, ministru pentru infrastructură, în timp ce Tajani, fost președinte al Parlamentului European, este ministru de Externe.

Cabinetul ei îl include pe Giancarlo Giorgetti, viceliderul Ligii, ca ministru al Economiei; Guido Crosetto, cofondator al Brothers of Italy, ca ministru al Apărării; Carlo Nordio, un politician din Frații Italiei, ca ministru al Justiției și Paolo Zangrillo, fratele mai mic al medicului șef al lui Berlusconi, ca ministru al Administrației Publice.

Postul de ministru de Interne, pe care Salvini a vrut să îl reia, dar Meloni s-a opus prin veto, este ocupat de Matteo Piantedosi, un tehnocrat susținut de toate partidele.