ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat joi seară, 24 septembrie 2020, ca urmare a condamnării soțului ei, Dan Hosu, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, relatează Lumea Justiției. 

Demisia Georgianei Hosu de la șefia DIICOT survine după ce Klaus Iohannis dăduse de înțeles la conferința de presă ținută cu o zi înainte că o va revoca din funcție pe Giorgiana Hosu dacă soțul acesteia va fi condamnat. A doua zi după avertismentul președintelui, Dan Hosu a fost într-adevăr condamnat, dar în prima instanță, existând posibilitatea ca acesta să facă apel și să obțină, ulterior, o decizie favorabilă.

Giorgiana Hosu s-a întâlnit joi cu ministrul Justitiei, Catălin Predoiu, pentru a-i comunica acestuia decizia ei de a demisiona. În consecință, Ministerul Justiției a emis de îndată un comunicat de presă prin care anunța plecarea fostei șefe a DIICOT și că interimatul la conducerea instituției urma să fie asigurat de adjuncta parchetului, procuroarea Oana Daniela Pâțu.