ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Google a început să perceapă o taxă Poliției din SUA pentru a furniza date despre persoane suspectate de infracțiuni, atunci când autoritățile urmăresc emiterea de mandate sau citații, informează The New York Times, potrivit Mediafax.

Confruntată cu creșterea solicitărilor privind datele personale ale unor utilizatori, compania Google a început din ianuarie 2020 să perceapă taxe Poliției și altor agenții guvernamentale pentru cererile legale de accesare a e-mail-urilor, de furnizare a locației sau a istoricului căutărilor pe Internet efectuate de utilizatorii suspectați de diferite infracțiuni.

Taxa percepută variază de la 45 de dolari pentru o citație și 60 de dolari pentru interceptarea comunicațiilor, până la 245 de dolari pentru un mandat de percheziție, potrivit unei notificări trimise reprezentanților Poliției, document citat de The New York Times. Notificarea cuprinde și alte tarife percepute de Google pentru o serie de cereri legale. Un purtător de cuvânt al gigantului tehnologic pretinde că taxarea a fost introdusă pentru compensarea costurilor legate de rezolvarea solicitărilor.

Legislația federală a SUA le permite companiilor să deconteze taxele de acest tip, însă perceperea lor reprezintă o schimbare majoră în gestionarea solicitărilor legale de către Google.