O grădiniță care va funcționa din septembrie cu două grupe românești a fost inaugurată, vineri,  23 august 2019, la Cernăuți, informează Basilica, citând BucPress.


Grădinița nr. 54 – „Grâurel” va asigura pregătirea pentru 100 de copii, împărțiți în patru grupe: „două cu procesul de instruire în limba română și două în limba ucraineană”.

Potrivit sursei citate, scriitorul Vasile Tărâțeanu, membru de onoare al Academiei Române, a amintit, pentru BucPress, de eforturile depuse de părinții care „au tot cerut o grădiniță românească în centrul orașului”, dar și despre continuarea demersurilor pentru construirea „mai multor instituții preșcolare doar cu grupe românești”.

Acesta a menționat că inaugurarea grădiniței „a fost posibilă datorită eforturilor Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi din Cernăuți și Ligii Tineretului Român Junimea din regiunea Cernăuți”.

Până în prezent, în Cernăuți exista doar o singură grupă cu predare în limba română la Grădinița nr. 1.Grădinița mixtă este situată pe strada Armenească nr. 17 din Cernăuți.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews