ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Mii de lucrători din domeniul sănătății din Grecia, care au fost suspendați pentru că au refuzat să primească vaccinul COVID-19, au putut, în sfârșit, să se întoarcă la muncă săptămâna trecută, după ce Consiliul de Stat a anulat ordinul, potrivit LifeSiteNews.
 
Această decizie vine în contextul în care lucrătorii din domeniul sănătății continuă să lucreze în conformitate cu normele și restricțiile COVID coercitive din întreaga lume, chiar dacă multe alte cerințe legate de COVID au fost ridicate.

Insider Paper a raportat că cei aproximativ 2.000 de lucrători din domeniul sănătății din Grecia care nu au fost vaccinați au fost suspendați timp de 16 luni înainte de a li se permite să se întoarcă la muncă luni, 2 ianuarie, potrivit unei declarații a Federației panelenice a lucrătorilor din spitalele publice (POEDIN). Obligația de vaccinare a lucrătorilor din sistemul de sănătate, impusă de guvernul grec, intrase în vigoare în septembrie 2021.

Printre cei care au fost restabiliți pe posturile lor în această lună se numără aproximativ 800 de asistente medicale și 170 de medici, restul fiind format din lucrători administrativi, a relatat Albanian Daily News. Se pare că angajații vor primi opt luni de salarii restante. În timp ce guvernul a rezistat până acum reacțiilor și protestelor, decizia sa finală de a ridica regula a venit cu doar câteva luni înainte de viitoarele alegeri parlamentare, a precizat publicația.

Înainte de întoarcerea lor, aproximativ alți 5.000 de profesioniști din domeniul sănătății au putut anterior să se întoarcă la muncă după ce au prezentat un certificat care să dovedească dovada o infectare anterioară Reîntregirea spitalelor cu cei 2.000 de angajați suspendați va fi „o mare ușurare pentru sistem", a afirmat POEDIN în declarația sa. Cu toate acestea, asociația a adăugat că spitalele anticipează în continuare să se confrunte cu provocări continue în materie de personal.
 
 Slăbirea restricțiilor pentru personalul medical din Grecia a venit după ce această țară mediteraneană pitorească a ajuns pe prima pagină a ziarelor anul trecut, devenind prima și singura țară care a impus un vaccin obligatoriu pentru toți rezidenții cu vârsta de 60 de ani și peste. Cei care au refuzat să facă vaccinul au fost pasibili de o amendă lunară de peste 100 de dolari. Lancet scria: 

„Faptul că decizia guvernului grec a fost primită pe scară largă ca o decizie pragmatică are implicații îngrijorătoare pentru modul în care societățile privesc dreptul persoanelor în vârstă la autonomie și autodeterminare", a notat Lancet. Editorialul a adăugat că mandatul creează „un precedent care s-ar putea întoarce să ne bântuie peste câteva decenii".

În timp ce Grecia a fost unică în impunerea unei astfel de obligativități absurde care vizează persoanele în vârstă, este departe de a fi singura țară care a luat măsuri împotriva lucrătorilor din domeniul sănătății care și-au exercitat libertatea medicală ca răspuns la sistemul opresiv.