ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La un an de la castigarea alegerilor de catre Syriza, speranta a lasat locul disperarii, se arata intr-o analiza a Greekreporter.com.

Planul Syriza de reformare al sistemului de pensii si continuarea masurilor dure de austeritate, precum si taxele tot mai mari, in conditiile unei economii aflate in coma, continuarea degradarii nivelului de trai al grecilor duc la o stare de spirit in care domneste disperarea si care anunta proteste antiguvernamentale. 

In analiza se arata ca lipsa de experienta a liderilor Syriza s-a vazut in faptul ca acestia nu au dezvoltat o alternativa reala la criza in care se afla tara. Astfel, rezultatul a fost totala capitulare a guvernului in fata creditorilor internationali, adica infamei troica, pe toate fronturile.

Tsipras a devenit un alt premier obedient fata de euro-stapanii sai, semnand in august 2015 inca un memorandum prin care se vor aplica doze si mai mari din acelasi tratament care a dus la faliment economia Greciei si a transformat tara intr-un protectorat german. 

Asta in ciuda unui sprijin popular imens, care s-a vazut in referendumul prin care Syriza a consultat poporul grec in privinta acordurilor incheiate cu Troica.
 
Citiți integral aici