ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca răspuns la decizia scandaloasă a Parlamentului grec de a legaliza căsătoriile homosexuale la începutul acestei luni, Mitropolia din Pireu i-a excomunicat pe parlamentarii care au votat în favoarea legii în cauză.

O adunare clericală extraordinară a avut loc în cadrul Mitropoliei la Catedrala Sfânta Treime din Pireu joi, 22 februarie, relatează Romfea.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim a vorbit despre „răsturnarea ontologiei și fiziologiei umane și despre introducerea agendei ‘woke’ pentru reconstrucția doctrinei, moralei și culturii creștine”, după care a avut loc o discuție amănunțită.

Adunarea a adoptat trei rezoluții.

În prima, clerul declară că Pireu este un oraș care a fost foarte binecuvântat de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și că, în calitate de slujitori ai Bisericii, au obligația să respecte cu precizie credința dată sfinților (Iuda 1:3) și "să păstreze și să transmită prin fapte și cuvinte credința neschimbată a Apostolilor, a Părinților purtători de Dumnezeu și a Sfintelor Sinoade Ecumenice”.

A doua rezoluție prevede: "Adoptarea legii de mai sus de către Parlamentul nostru național alterează și denaturează antropologia și fiziologia Creației lui Dumnezeu, încearcă în mod blasfemic să anuleze legea divină, care ne este transmisă în mod expres prin Vechiul și Noul Testament, prin porunca agendei ‘woke’, și se opune în mod obsesiv cadrului canonic al Bisericii Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească, care prin Duhul Sfânt i-a fost dat.”

Astfel, cei care au votat pentru legalizarea căsătoriilor homosexuale "dovedesc prin fapte și cuvinte că disprețuiesc legea divină și se opun mântuirii și perspectivei veșnice a ființei umane” și se fac astfel colaboratori cu satana în atacurile sale împotriva Evangheliei, ceea ce nu numai că distruge propria lor identitate creștină, ci este și o amenințare pentru întreaga societate.

În cele din urmă, Adunarea i-a excomunicat în cadrul Mitropoliei Pireului pe politicienii vinovați:

„Pentru a ne proteja slujirea și pentru a ne respecta responsabilitatea în fața Sfântului Dumnezeu, aderând în același timp la prevederile articolului 4, paragraful 9 din Constituția Bisericii Greciei (Legea 590/1977 – FEK A’ 146), rupem comuniunea noastră cu cei care au votat împotriva legii divine, cu tot ceea ce implică acest lucru, neinvitându-i la nici un eveniment al parohiilor noastre, până la pocăința lor practică prin anularea de către Parlamentul național a acestei legi rușinoase.”

Rezoluțiile adoptate sunt semnate de către Mitropolitul Serafim și de către președinții consiliilor eparhiale și ai comitetelor administrative.

 
Afurisirea oficială a Mitropoliei de Pireu


În Pireu, astăzi, 22 februarie 2024, joi, la ora 11.00, la Catedrala Sfânta Treime, Pireu, ne-am întâlnit la invitația Preasfințitului Mitropolit al Pireului, Faliro, Sfântul Ioannou Rentis și Drapetsonas, domnul Serafim, într-o ședință extraordinară preoțească pe tema: „Tratarea consecințelor votării legii pentru „căsătoria” persoanelor de același sex”, N. 5089 FEK A’ 27/17.2.2024.

IPS Mitropolitul Pireului, domnul Serafim s-a plasat în mod corespunzător asupra problemei emergente a răsturnării ontologiei și fiziologiei umane și a punerii în aplicare a agendei „woke” pentru reconstrucția doctrinei, moralei și culturii creștine și au avut loc discuții amănunțite față către față între IPS Serafim și cei prezenți – Consiliile și Comitetele Administrative ale Parohiilor și fundațiilor Mitropoliei noastre, și am hotărât în unanimitate emiterea acestei rezoluții.

VOTĂM PENTRU URMĂTOARELE

1. Orașul Pireu, primul port al țării, este un oraș protejat de Maica Domnului, așa cum mărturisesc și dovedesc minunile verificate istoric ale Stăpânei noastre, Născătoarei de Dumnezeu și Preasfintei Fecioare Maria, care sunt consemnate în ziarele și publicațiile vremii, după cum a prezentat eruditul Președintele al socității Filologice din Pireu, domnul Stefanos Milesis în referatul său „Minunile credinței din Pireu consemnate și tipărite de ziare și publicații” ed. Archontariki 2019, și mai ales minunea Fecioarei Maria „Rodul Amarant” cu binecuvântarea stingerii pandemiei mortale, consemnată în ziarul SFAIRA din 9/3/1896 și apariția din 24-25/3/1929 a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în arhiplina Sf. Biserică a Bunei Vestiri din Pireu, așa cum este consemnată în Ziarele AKROPOLIS la 29.03.1929 și SCRIP la 29.03.1929.

Slujind într-o Mitropolie aleasă a Sfintei Biserici Ortodoxe Sobornicești prin hirotonirea noastră, am preluat lucrarea multidisciplinară a slujirii bisericii, care o presupune ținerea cu exactitate maximă a „credinței dată sfinților, o dată pentru totdeauna.” (Iuda 1,3), a dumnezeieștii descoperiri prin depășirea decăderii și morții și transformarea lumii într-o Împărăție a bunătății, a dreptății, a păcii, a adevărului și a iubirii.

În consecință, suntem datori Împărătesei Bisericii Domnului, care ne-a chemat la slujirea Poporului Său, să asigurăm și să transmitem prin faptă și cuvânt credința neciuntită a Apostolilor, a Părinților purtători de Dumnezeu și a Sfintelor Sinoade Ecumenice.

2. Adoptarea legii de mai sus [a legalizării căsătoriei între cuplurile de același sex – n.n.] de către Parlamentul nostru Național alterează și pervertește antropologia și fiziologia Creației lui Dumnezeu, încearcă în mod blasfemator să anuleze Legea divină care ne este transmisă în scris prin Vechiul și Noul Testament, la ordinul agendei „woke”. Această lege se opune cu maine cadrului canonic al Bisericii una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească, cadru care i-a fost dat acesteia de Duhul Sfânt.

Potrivit acesteia, cei care au legiferat ca bun legal răsturnarea ontologiei și fiziologiei umane și care au instituit celibatul nefiresc, care lipsește pe om de posibilitatea comunicării cu Dumnezeu după cuvântul nemincinos al Creatorului: „Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceștia, pentru că sunt numai trup.” (Facere 6,3), îi dovedește prin faptă și cuvânt că disprețuiesc Legea dumnezeiască și se opun mântuirii și perspectivei eterne a ființei umane, care este chemată să devină de bunăvoie și din iubire templu al Duhului Sfânt și asemănător Creatorului Său, după cuvântul Domnului: „Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi, și vom veni la el și vom face locaș la el.” (Ioan 14, 23).

Prin urmare, ei se dovedesc complici vinovați ai „șarpelui primordial” în deteriorarea lucrării de mântuire și a mesajului evanghelic și după cum Părinții purtători de Dumnezeu proclamă, își pierd de bunăvoie identitatea creștină și dimpreună cu ei societatea este într-un mare pericol, mai ales pentru cei mai slabi, să fie schimbată credința și anularea lucrării Bisericii, care de-a lungul timpului este chemată să întemeieze în Duhul Sfânt cetățeni ai Împărăției divine.

3. Pentru ocrotirea slujirii noastre și respectarea răspunderii noastre în fața Sfântului Dumnezeu, în conformitate cu prevederile art. 4, paragraful 9 din Carta Bisericii Greciei (L. 590/1977- FEK A’ 146) excomunicăm/afurisim pe (rupem comuniunea cu) cei care au votat împotriva Legii divine, cu tot ceea ce presupune aceasta, inclusiv prin neinvitarea lor la oricare manifestările Parohiilor noastre,până la pocăința concretă a acestora prin anularea de către Parlamentul Național a acestei legislații rușinoase [legalizarea căsătoriilor cuplurilor de același sex – n.n.]

Suntem în rugăciune către Domnul nostru Iisus Hristos, Răscumpărătorul neamului omenesc întrupat pentru noi și către binecuvântată Maica Sa și chemăm poporul credincios al lui Dumnezeu la pocăință practică pentru hula și jignirea împotriva credinței noastre nevinovate care a avut loc odată cu votul din Legea 5089 Monitorul Oficial A 27/17.2.2024.

Această rezoluție a fost citită și aprobată de Adunarea noastră generală.

Următoarele sunt semnăturile clerului participant.

+ Pireu SE R A F E I M

Președinții Consiliilor Ecleziastice
și Comitetele administrative ale Sfintei Mitropolii a Pireului,
Faliro, Agiou Ioannou Rentis și Drapetsonas