ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecii de la PPC semnează un acord cu Fondul Proprietatea privind achiziția pachetelor de acțiuni minoritare din companiile deținute de Enel în România, E-Distribuție Muntenia, Enel Energie Muntenia, E-Distribuție Dobrogea, E-Distribuție Banat și Enel Energie, tranzacția ridicându-se la 650 de milioane de lei (aproximativ 130 de milioane de euro), informează Știripesurse.

”Public Power Corporation anunță semnarea pe 19 aprilie 2023 a unui acord cu Fondul Proprietatea pentru achiziționarea tuturor participațiilor deținute de acesta în E-Distribuție Muntenia (12%), E-Distribuție Dobrogea (24,1%), E-Distribuție Banat (24,1%), Enel Energie Muntenia (12%) și Enel Energie (12%) în România, pentru o sumă totală de 650 milioane de lei (aproximativ 130 de milioane de euro). Acordul a fost încheiat ca urmare a semnării de către Enel S.p.A. și PPC pe data de 9 martie a unui acord privind vânzarea tuturor participațiilor deținute de Grupul Enel în România”, anunță companiile.
 
”Acordul privind achiziția activelor Enel din România se aliniază strategiei PPC privind tranziția energetică, dar și cu planul său de expansiune în Europa de Sud-Est, permițând explorarea unor oportunități de creștere pe o piață mai puțin congestionată. Acordul, semnat pe 9 martie, a primit feedback pozitiv din partea Fitch și S&P, iar tranzacția, odată încheiată, va poziționa PPC ca lider pe piața din Europa de Sud-Est”, arată PPC.