ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facultatea de Teologie a Universității din Helsinki i-a oferit Gretei Tunberg titlul de doctor honoris causa în trotinetologie, pardon teologie, ca răspuns la zvârcolelile progresiștilor români împotriva introducerii religiei ca meterie la BAC și față de opoziția unită a cultelor religioase care s-au prins că ministrul Educației vrea să înlocuiască de fapt moralitatea creștină cu „morala” woke a Ligiei Deca, care îi determină pe tot mai mulți părinți în occident să își retragă copiii din școli ca să nu fie sexualizați prematur de niște profesori bolnavi, semnalează Liga Studenților.

Acum cu titlul de doctor honoris causa în teologie în buzunar, Greta se uită la confrații progresiști și îi întreabă: Nu vă e rușine? 

Trecând peste glumă, vă dați seama ce glumă sinistră au ajuns unele universități occidentale sub imperiul cancel culture și al curentului neo-marxist?
 
Fără o opoziție unită în fața acestui curent, în 5, cel mult 10 ani, vom vedea astfel de decizii și în România.

PS. În sistemul finlandez, pe care îl tot adoră ăștia, se poate da bacalaureatul și la religie.

*Nota Redacției: La fel cum Greta se pricepe la teologie, scriitorul Mircea Cărtărescu este expert la medicină. Pe 20 martie, scriitorul anunța că a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.