ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O grevă generală convocată de sindicate a intrat în cea de-a doua săptămână consecutivă în Guadelupa, după nopți de proteste violente împotriva măsurilor privind coronavirusul impuse de Paris, inclusiv pentru certificatele de vaccinare, scrie Al Jazeera.

"Pur și simplu nu știm cât de departe va mai merge acest lucru", a declarat primarul din Point-a-Pitre, principalul oraș din Guadelupa, pentru postul de radio France Info.

Presa franceză a relatat duminică că revoltele au pătruns într-un depozit de arme din Pointe-a-Pitre, iar protestaii au intrat în posesia armelor.

Guadelupa a mai fost lovită de proteste violente și înainte, a declarat primarul, dar acum există "mari îngrijorări" pe insulă din cauza armelor.

Oficialii din Guadelupa au declarat că protestatarii au tras asupra forțelor de securitate și a pompierilor, adăugând că "bandele organizate" s-au alăturat acum tulburărilor.

Orașul a fost în mare parte liniștit luni, cu școli închise și baricade pe străzi, majoritatea magazinelor rămânând închise.

Franța a trimis în Guadelupa 200 de polițiști suplimentari, inclusiv comandouri de elită, pentru a reprima tulburările.
 
 VIDEO: