ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suntem în stare să depășim urgența prin răbdare, perseverență, rugăciune și muzică, este mesajul transmis de maestrul Grigore Leșe, în cadrul campaniei „Luptăm împreună împotriva răspândirii COVID-19”, desfășurate de TVR.

„Suntem în stare! Depășim urgența! Trebuie să fim responsabili, să avem răbdare, perseverență, să trăim în rugăciune. Stați în casă! Ascultați-vă inima, citiți, ascultați muzică, pentru că este cea mai mare minune a lumii! Prin muzică, ne rugăm la Dumnezeu. Este o șansă a noastră de a ne apropia de Dumnezeu. Credința și arta sunt cele două șanse ale omului pe pământ. Timpul bate ceasul și vremea vremuiește. Toate trec pe lumea asta!”, a explicat marele artist.
 
Grigore Leșe (n. 20 februarie 1954, Stoiceni, Maramureș) este un cunoscut interpret de muzică tradițională românească din zona Țării Lăpușului. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare (fagot). Este doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității din București și la Universitatea de Muzică din București.
 
Repertoriul său muzical este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al Țării Lăpușului și marcând evenimente importante din viața omului. Grigore Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale. Începând cu anul 2006, realizează emisiuni la Radiodifuziunea și Televiziunea Română (La porțile ceriului, Drumul lui Leșe, Lumea și muzica tradițională), pentru care primește numeroase premii și nominalizări naționale și internaționale.

Printre discurile publicate de el se numără: Cântec Pastoral; Cântece de Cătănie; Horile Vieții; Așteptând Crăciunul; Hori din Țara Lăpușului. Este autorul cărților Horea în Grumaz: Înger păzitor și ispită și Acum știu cine sunt (însemnări și aduceri-aminte), publicate la Editura Humanitas, alături de alte câteva cărți audio și CD-uri.