ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grigore Leșe, unul dintre cei mai apreciați artiști români, va fi sărbătorit la Ateneul Român, la împlinirea vârstei de 65 de ani, în spectacolul-eveniment intitulat „Căutarea tonului”, care va avea loc pe 19 februarie, se arată într-un comunicat transmis de ARCUB, potrivit Agerpres.
 
Concepută ca un omagiu adus instrumentelor de suflat, inedita asociere va fi prezentată în premieră la București, într-un concert unic, gândit de doi muzicieni de calibru: Grigore Leșe și Ion Bogdan Ștefănescu (prim-flautist al Filarmonicii „George Enescu”, profesor de flaut la Universitatea Națională de Muzică din București), precizează sursa citată.
 
„Spectacolul va aduce în atenție simbioza perfectă a muzicii tradiționale românești cu cea clasică și contemporană, în care sunetul de aur al lui Ion Bogdan Ștefănescu se va contopi cu vocea fără seamăn a lui Grigore Leșe”, se arată în comunicat.

Programul va cuprinde muzică tradițională românească, interpretată vocal și instrumental de Grigore Leșe, și lucrări de Johann Sebastian Bach, Marin Marais, Georg Philipp Telemann, Doina Rotaru, Dan Voiculescu, Ion Bogdan Ștefănescu și Ștefan Diaconu, interpretate de Ionuț Ștefănescu la celebrul său flaut, confecționat din aur, alături de prima orchestră de flaute din România, "Flaut Power", compusă din muzicienii Daria Tofănescu, Carina Geanina Boanță, Salomeea Lois Bodea, Iulia Lupaș, Lorena Palade, Carla-Maria Stoleru, Elena Teodora Greciuc, Borsazi David, Vincențiu Mantu, Teodora Iliescu, Anca Cristescu, Vlad Rațiu, Ștefan Diaconu și Mihai Vaida.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru rezervarea biletului cu loc la concert, doritorii sunt rugați să trimită un email la adresa protocol@arcub.ro, în care să fie menționate numele, prenumele, serie și număr de buletin și numărul de locuri dorit să fie rezervat. Numărul maxim de locuri rezervate cu un buletin este patru. Biletele cu loc se vor ridica de la Casa de bilete ARCUB, începând cu 13 februarie, în baza buletinului folosit la rezervare. Biletele se vor aloca în ordinea primirii email-urilor, în limita locurilor disponibile. Data limită pentru a face rezervările biletelor cu loc este 18 februarie, precizează organizatorii.