ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva mii de persoane au participat, miercuri, în Piața Unirii din Iași, la manifestările de Ziua Unirii Principatelor Române, a transmis Știripesurse. Pe scena din Piața Unirii au urcat fostul premier, liderul impus al PNL și șef al Senatului, Nicolae Ciucă, secretarul general al PNL, Lucian Bode, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, și primarul penal Mihai Chirica.

După începerea ceremoniilor, intonarea imnului și slujba religioasă, grofii de la putere au fost huiduiți de românii din Piață. Huiduieli au fost și la Constanța, unde un bărbat a fost tratat de Jandarmi ca pe vremea lui Ceaușescu. Huiduielile și insultele adresate autorităților au fost urmate de retragerea bărbatului din mulțime și reținerea acestuia de către lucrătorii Inspectoratului Județean de Jandarmi, pentru cercetări, au informat „organele”. Cotidianul a titrat: Mai ceva ca-n comunism: Reținut pentru huiduieli.

La București, unde președintele Klaus Iohannis s-a afișat în Parcul Carol alături de premierul PSD Marcel Ciolacu, grofii de la putere s-au ferit de huiduile prin eliminarea tuturor simplilor români din parc. Da, ați citit corect, Manifestarea lui Iohannis a fost ca cea din timpul pandemiei: fără români, doar cu trupe ale ministerelor de forță și aplaudaci chiar din rândul oficilităților. Nu au scăpat complet de huiduieli, pentru că românii supărați i-au așteptat la ieșirea din parc pe unde convoiul de mașini cu girofar a trecut însă în trombă. Vom reveni cu un articol separat dedicat acestei mizerii repetate.

În schimb, tot la Iași, partidul condus de George Simion a organizat și anul acesta, cu ocazia zilei de 24 ianuarie, Marșul Unirii pe străzile capitalei Moldovei, informează tot Știripesurse.

Peste 4000 de persoane au participat la marșul organizat de AUR, care a pornit din Piața Unirii și s-a oprit în fața Palatului Culturii din Iași. Pe traseu, participanții la Marșul Unirii au scandat ca România să nu aibă graniță la Prut și pentru ca România să fie o țară suverană.

Programul AUR la Iași dedicat zilei Unirii Principatelor Române a început prin conferința „Suveranitate națională 1859 – 2024. Arc peste timp”. Apoi, după Hora Unirii organizată în Piața Unirii din Iași, s-a pornit în Marșul Unirii.

George Simion anunțase încă de la conferința dedicată celebrării a 165 de ani de la Unirea Principatelor că AUR nu va participa la spectacolul oficialităților care își aduc aminte de patrie doar pe scene și sub reflectoare, la datele unor sărbători naționale.

Nu mergem la „bâlciul lor, nu participăm la înscenările lor. Noi suntem AUR și avem altă țintă decât Iohannis și Ciucă”, a spus Simion.

„Astăzi o să îi scutim pe acești guvernatori, pe acești administratori slabi, pe acești conducători vremelnici ai României, de prezența noastră. Să se huiduie ei între ei, să facă bâlci, să facă ce vor ei - ei între ei”, a mai spus liderul AUR, potrivit sursei citate.