Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale a concertat luni seară pentru prima dată pe scena din Piața Constituției. Concertul de colinde a avut loc în cadrul Târgului de Crăciun București.

Târgul de Crăciun București / Bucharest Christmas Market este târgul oficial de Crăciun organizat de Primăria Municipiului București.

Târgul de Crăciun București poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 – 22:00 și include: zonă gastronomică, târg de meșteșuguri, Casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, concerte și spectacole tradiționale românești.

Tot în cadrul târgului se desfășoară campania umanitară „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!„, în care oamenii sunt încurajați să doneze cărți și jucării pentru copiii aflați în dificultate.

Grupul Psaltic Tronos a fost înființat în anul 1997 de părintele arhidiacon Mihail Bucă, protopsalt al Catedralei Patriarhale. Ansamblul este format, în special, din tineri teologi pasionați de muzica psaltică de tradiție bizantină.

Mai multe informații despre grupul Tronos și despre concertele viitoare puteți afla pe site-ul oficial al Psalților Catedralei Patriarhale.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te.


Fiecare dintre voi poate contribui. Susține ActiveNews