Hackerul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, aflat în detenție la Arad, a sunat din închisoare la Fox News, spunând că nu vrea să fie trimis în SUA pentru a-și ispăși pedeapsa primită de la instanțele americane.

Marcel Lazăr, Lehel a declarat că vrea să rămână în închisoare în România și nu vrea să fie returnat în Statele Unite, unde este condamnat la 52 de săptămâni de închisoare pentru acces neautorizat la un computer și furt de identitate.

În România, el a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru că a spart conturile de mail ale directorului SRI George Maior și ale europarlamentarului Corina Crețu.

Sursa citată relatează că hackerul a sunat de mai multe ori la producătorul executiv al Fox News Pamela Browne, iar după ce și-a dat acordul pentru a fi înregistrat, el a spus că are un nou termen în proces, la jumătatea lunii august, la Timișoara, și că atunci va cere autorităților judiciare să îi permită contopirea pedepselor și executarea lor în țară, potrivit news.ro.

În martie 2016, Guccifer a fost extrădat în SUA, iar în luna mai el a pledat vinovat în fața magistraților americani pentru acuzații legate de accesul neautorizat în mai multe sisteme informatice. Marcel Lazăr Lehel a susținut în fața anchetatorilor americani că a reușit inclusiv să spargă serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat Hillary Clinton. Acesta a descris e-mailul fostului secretar de stat ca fiind ”o floare deschisă cu sute de foldere la îndemână”. Directorul FBI a dezmințit însă  faptul că Guccifer ar fi obținut vreodată acces la e-mailurile cu informații confidențiale ale democratei Clinton.

Procurorii americani au susținut că hackerul român a spart conturile de e-mail a peste 100 de persoane, în perioada 2012-2014. Printre politicienii americani vizați de hacker se numără fostul secretar de stat Colin Powell, mai mulți membri ai familiei fostului președinte George W. Bush, precum și Sidney Blumenthal. 

Instanța federală din Virginia care l-a judecat l-a condamnat la patru ani și patru luni de închisoare, atât pentru că a spart conturile de e-mail ale familiei Bush și ale altor personalități, cât și pentru furt de identitate. Hackerul român a fost adus în România sub escorta Poliției Române, dar și a ofițerilor FBI, în luna octombrie, informează news.ro

Hackerul arădean a fost condamnat în România, în 2014, la o pedeapsă de șapte ani de închisoare cu executare, pentru că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI George Maior, ale europarlamentarului Corina Crețu și ale unor vedete. Decizia de condamnare a fost menținută în mai 2015 de Curtea de Apel București.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews