ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gunoaiele lui Clotilde din Sectorul 1 sunt luate la verificat de DNA. Procurorii anticorupție vizează contractul încheiat în luna decembrie de ADP Sector 1 cu o firmă de salubritate, pentru ridicarea gunoaielor de pe străzi, în contextul în care serviciul este deja delegat către Romprest.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) intră pe fir și începe verificările în dosarul în care Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a încheiat un contract de salubritate paralel. În informarea DNA, obținută în exclusivitate de PS News, procurorii cer Administrației Domeniului Public al Sectorului 1 să predea o serie de documente ale înțelegerii dintre A.D.P Sector 1 și S.C BLUE PLANET SERVICES S.R.L, dar și contractul de prestări servicii încheiat în A.D.P Sector 1 și Romprest.

Clotilde Armand a rezolvat temporar criza gunoaielor din Sectorul 1, în luna decembrie, prin încheierea unui contract cu o altă firmă, deși primăria avea deja un contract cu firma Romprest. Demersul primarului a fost contestat de Romprest, legalitatea contractului fiind sub semnul întrebării.
 
În luna decembrie a anului trecut, „munți” de gunoaie zăceau abandonate pe străzile Sectorului 1 din Capitală, în urma neînțelegerilor dintre Primăria Sectorului 1 și firma Romprest, concesionarul serviciului de salubrizare în sector.
 
Primăria Sectorului 1 a încheiat un contract de prestări servicii cu firma Blue Planet Services SRL, din Popești-Leordeni, pentru ridicarea în regim de urgență a gunoaielor de pe străzi. Contractul a fost încheiat pe 22 decembrie, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitate de prelungire pe încă 30 de zile. Firma s-a angajat să ridice, să transporte și să depoziteze cel mult 800 de metri cubi de deșeuri, la un preț de 132.488 de lei fără TVA.