ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatoarea Kristi Noem, republicană, a declarat că ordinul executiv pe care l-a semnat privind așa-numitele pașapoarte de vaccin se aliniază cu asigurarea faptului că locuitorii din Dakota de Sud își pot exercita libertățile, potrivit TheEpochTimes.

„De la începutul pandemiei COVID, am oferit oamenilor din Dakota de Sud informații științifice, fapte și date actualizate și apoi am avut încredere în ei să își exercite responsabilitatea personală pentru a lua cele mai bune decizii pentru ei și pentru cei dragi. Am rezistat deciziilor guvernamentale, iar statul nostru este mai puternic pentru asta ", a spus ea într-o declarație

„Implementarea unui program de pașapoarte pentru vaccinuri ar putea duce la restricții nejustificate, care nu sunt bazate pe știință, în ceea ce privește călătoriile, vorbirea, asocierea și alte drepturi civile.”, a continuat Noem.

Ordinul interzice agențiilor de stat, departamentelor, consiliilor, comisiilor și altor entități sau oficiali aflați sub controlul guvernatorului să solicite unei persoane să prezinte pașaportul vaccin COVID-19 pentru a intra într-o clădire guvernamentală, pentru a primi un beneficiu guvernamental sau pentru a face afaceri cu Guvernul.

Aceleași entități nu au obligația ca întreprinderile private să instituie pașaportul.

În plus, guvernele locale sunt sfătuite să nu solicite sau să ordone companiilor solicitarea dovezii vaccinării.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, Guvernul Texasului, Greg Abbott, Guvernul Montanei, Greg Gianforte, și Guvernul Arizona, Doug Ducey, toți republicani, au emis recent interdicții similare.

Cu toate acestea, alte state explorează posibilitatea de a solicita dovada vaccinării.

Oficialii din Hawaii, de exemplu, au declarat la începutul acestei luni că intenționează să solicite dovezi de vaccinare pentru persoanele care călătoresc între insulele din stat.

„Cred că asta are mult sens”, a declarat guvernatorul statului Hawaii, Josh Green, un democrat. „Ar permite imediat aproximativ jumătate din călătorii noștri din insule să călătorească în siguranță”.

Locuitorii din statul New York au început, de asemenea, să prezinte dovada vaccinării.