ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, ia în considerare posibilitatea de a angaja Garda Națională și lucrători medicali din afara statului pentru a suplini deficitul de personal din spitale, zeci de mii de lucrători fiind puțin probabil să respecte termenul limită de luni pentru vaccinarea obligatorie COVID-19, arată Reuters.

Planul, prezentat într-o declarație a lui Hochul ,sâmbătă, i-ar permite să declare starea de urgență pentru a crește oferta de lucrători din domeniul sănătății, pentru a include profesioniști licențiați din alte state și țări, precum și asistente medicale pensionate.

Hochul a declarat că statul are în vedere, de asemenea, utilizarea ofițerilor din Garda Națională cu pregătire medicală pentru a menține spitalele și alte facilități medicale cu personal adecvat. Aproximativ 16% din cei 450.000 de angajați ai spitalelor din stat, adică aproximativ 70.000 de lucrători, nu au fost complet vaccinați, a declarat biroul guvernatorului.

Planul intervine în contextul unei bătălii mai ample între liderii guvernelor de stat și federale care fac presiuni în favoarea unor mandate de vaccinare pentru a a contracara variantei Delta și lucrătorii care se opun cerințelor de vaccinare, unii dintre ei refuzând vaccinul din motive religioase.

"Suntem încă în luptă împotriva COVID pentru a-i proteja pe cei dragi nouă", a declarat Hochul la anunțarea planului. "Îi felicit pe toți lucrătorii din domeniul sănătății care au făcut un pas înainte pentru a se vaccina și îi îndemn pe toți lucrătorii din domeniul sănătății rămași nevaccinați să o facă acum pentru a putea continua să ofere îngrijire."

Lucrătorii din domeniul sănătății care sunt concediați pentru că au refuzat să se vaccineze nu vor fi eligibili pentru asigurarea de șomaj, cu excepția cazului în care sunt capabili să furnizeze o cerere validă aprobată de un medic pentru adaptare medicală, a declarat Hochul.