ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul Texasului, Greg Abbott , a semnat un proiect de lege care interzice avorturile odată ce se detectează bătăile inimii unui copil nenăscut. Proiectul de lege 8 al Senatului, cunoscut și sub numele de legea Texas Heartbeat, interzice avorturile după ce se poate detecta bătăile inimii fătului, de obicei în jurul a șase săptămâni. Ea intră în vigoare în septembrie, transmite InfoWars.

"Milioane de copii își pierd dreptul la viață în fiecare an din cauza avortului", a declarat Abbott miercuri, în timpul ceremoniei de semnare a legii. "În Texas, lucrăm pentru a salva aceste vieți". "Abordăm fiecare problemă din întregul stat care va face viața mai bună pentru toată lumea, inclusiv pentru copiii nevinovați, nenăscuți", a continuat guvernatorul. "Ceea ce încearcă să facă acest proiect de lege este că, odată ce o bătaie a inimii este detectată în uterul mamei, în acel moment ar fi nepotrivit să se ia viața acelui copil. Texas a adoptat o poziție conform căreia viața nevinovată este atât de importantă".

"Creatorul nostru ne-a înzestrat cu dreptul la viață și, cu toate acestea, milioane de copii își pierd dreptul la viață în fiecare an din cauza avortului", a spus el, adăugând că Legislativul "a lucrat împreună, în mod bipartizan, pentru a adopta un proiect de lege pe care sunt pe cale să-l semnez și care asigură că viața fiecărui copil nenăscut care are o bătaie a inimii va fi salvată de ravagiile avortului."

O dispoziție din proiectul de lege ar permite, de asemenea, cetățenilor privați să dea în judecată furnizorii de servicii de avort sau medicii dacă aceștia efectuează un avort după ce este detectată o bătaie a inimii. "Este o lege foarte unică și foarte inteligentă", a declarat profesorul de drept constituțional Josh Blackman de la South Texas College of Law din Houston.

"Planned Parenthood nu poate merge în instanță și să-l dea în judecată pe procurorul general [Ken] Paxton, așa cum ar face-o de obicei, deoarece acesta nu are niciun rol în aplicarea legii. Practic, ei trebuie să stea și să aștepte să fie dați în judecată."

Texas se alătură numeroaselor alte state care au adoptat, de asemenea, legi privind bătăile inimii de-a lungul anilor, dar care nu au putut să le aplice din cauza contestațiilor legale din partea grupurilor pro-avort. Printre statele cu legi privind bătăile inimii se numără Georgia, Iowa, Kentucky, Mississippi, Missouri, Dakota de Nord, Ohio, Tennessee și Carolina de Sud.