ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Texasul a interzis medicamentele blocantele pentru pubertate, hormonii sexuali încrucișați și intervențiile chirurgicale pentru copiii cu tulburări de gen, informează LifeSiteNews.

Guvernatorul republican Greg Abbott a semnat vineri un proiect de lege care interzice efectiv mutilarea copiilor prin așa-numitele medicamente și proceduri de "schimbare de sex". 

Semnarea noii legi vine la câteva săptămâni după ce Senatul statului a aprobat proiectul de lege cu un vot de 19-12.
 
Legea interzice blocantelor de pubertate,  hormonii sexuali încrucișați și a așa-numitelor intervenții chirurgicale de "schimbare de sex" "în scopul tranziției sexului biologic al unui copil, așa cum este determinat de organele sexuale, cromozomii și profilurile endogene ale copilului sau afirmarea percepției copilului cu privire la sexul său, dacă această percepție nu este în concordanță cu sexul biologic al copilului". 

Minorilor care urmăresc în prezent oricare dintre medicamentele sau procedurile interzise de atunci li se permite să părăsească planurile de "tratament" în timp "și într-un mod sigur și adecvat din punct de vedere medical și care minimizează riscul de complicații". 

Finanțarea sau rambursarea guvernamentală pentru așa-numitele "schimbări de sex" ale minorilor este, de asemenea, interzisă prin lege.
 
Legea va intra în vigoare în luna septembrie.