ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a emis o proclamație oficială dedicată României, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, anunță Ambasada României în SUA, potrivit Agerpres.

În textul proclamației se arată că „lumea s-a schimbat pentru totdeauna odată cu unirea României din 1918 și proclamarea unei națiuni moderne, democratice și suverane”, conform comunicatului.
 
Documentul remarcă relația apropiată dintre România și SUA, respectiv dintre statul Texas și România, precum și contribuția texanilor de origine română la îmbogățirea patrimoniului cultural al statului. De asemenea, proclamația încurajează toți locuitorii statului Texas să se alăture sărbătoririi Centenarului, se mai menționează în comunicat.

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a salutat proclamația statului Texas, subliniind că țara noastră este profund onorată de mesajul transmis de guvernatorul Greg Abbott.

Totodată, ambasadorul român a transmis guvernatorului statului Texas recunoștința României față de sprijinul acordat de Statele Unite pentru realizarea Marii Uniri de la 1918 și rolul major jucat de președintelui american Woodrow Wilson, în urmă cu 100 de ani, conform comunicatului.