ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul statului Indiana, republicanul Eric Holcomb, își menține decizia de a ridica săptămâna viitoare obligativitatea purtătii măștii, care expiră pe 6 aprilie în statul său, în ciuda solicitării lui Joe Biden ca statele să păstreze această măsură, dar și a presiunilor omologului său democrat din Kentucky, guvernatorul Andy Beshear, de a se răzgândi, informează The Defender, citând The Chicago Tribune.

„Nu am de gând să mă răzgândesc”, i-a răspuns Holcomb lui Beshear. „Stilul meu a fost de a-i respecta pe toți ceilalți guvernatori și deciziile pe care le iau, potrivit cifrelor și evenimentelor de pe teritoriul statelor lor.”

Holcomb a mai spus că circa 18.000 de locuitori ai statului Kentucky au fost vaccinați în Indiana și că este conștient de faptul că mulți oameni trec zilnic granița dintre cele două state pentru a merge la serviciu. 

„Respect pe deplin acest lucru, dar urmăresc cu atenție cifrele din Indiana și interesul suprem al locuitorilor statului Indiana.”

Holcomb a semnat miercuri o serie de ordine executive prin care se renunță la mai multe restricții pandemice, printre care cea legată de limita de participanți la evenimentele publice și restricțiile vizând activitățile comerciale. El s-a declarat încrezător că sistemul de sănătate din Indiana are capacitatea de a se îngriji de pacienții cu Covid și că statul ar putea combate eficient răspândirea coronavirusului.
 
Legislativul statului Arkansas votează pentru prevenirea reimpunerii obligativității purtării măștii

Legislativul statului american Arkansas a votat miercuri interzicerea reimpunerii de către stat a măsurii privind obligativitatea purtării măștii sub pretextul coronavirusului, la o zi după ce guvernatorul Asa Hutchinson a eliminat cerința. 

Senatul a votat cu 20-9 în favoarea măsurii ce interzice acoperirea obligatorie a feței, trimițând măsura în Camera Reprezentanților, informează San Francisco Gate.
 
Nici în Wisconsin guvernatorul nu va mai putea impune obligativitatea purtării măștilor  

În același timp, Curtea Supremă a statului Wisconsin l-a blocat pe guveratorul democrat Tony Evers să mai emită noi ordine de urgență privind sănătatea publică pentru a impune obligativitatea purtării măștii fără acordul legislativului (predominant republican), mai arată și USA Today

Într-o decizie votată cu 4-3, o majoritate de judecători conservatori a declarat invalid ordinul privind purtarea obligatorie a măștii pe teritoriul statului Wisconsin și a decretat că Evers și-a depășit competența emițând multiple declarații de urgență în decursul pandemiei de coronavirus. Evers s-a folosit de ordine de urgență pentru a impune purtarea măștii în interior după ce legislativul a optat împotrivă.

„Problema în acest caz nu este dacă Guvernatorul a acționat înțelept, ci dacă a acționat conform legii. Noi am ajuns la concluzia că nu”, a spus judecătorul Brian Hagedorn, reprezentând majoritatea conservatoare.