Două documente oficiale ale Guvernului Cioloș publicate la interval de câteva zile confirmă o realitate care era doar bănuită de presă și de opinia publică românească: în serviciile de informații activează mai multe cadre decât în Securitatea comunistă.

Dacă în Departamentul Securității Statului aveam la sfârșitul lui '89 peste 13.000 de ofițeri și subofițeri și circa 1.000 de angajați civili, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Informații Externe (omologul DIE din cadrul DSS) au depășit 30.000 de efective, scriu jurnaliștii de la Lumea Justiției.

Mai exact, în instituțiile conduse in prezent de Eduard Hellvig și Florian Coldea, respectiv de Mihai Răzvan Ungureanu, lucrează 30.444 de angajați, fără informatori colaboratori și acoperiți. Asta deducem din 'Proiectul de ordonanță privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (mai 2016)', postat pe site-ul Ministerului Muncii, comparat cu un alt document oficial al Guvernului României, emis de Ministerul Finanțelor, și anume 'Numărul de posturi ocupate în instituțiile și autoritățile publice în luna aprilie 2016'.

Statistic, cu 30.000 de ofițeri la o populație de 20 milioane de locuitori (20.121.641, potrivit ultimului recensământ), putem concluziona că fiecare al 666-lea cetățean al României este cadru de nădejde fie al SRI, fie al SIE.
 
Articolul integral poate fi citit AICI.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews