Două documente oficiale ale Guvernului Cioloș publicate la interval de câteva zile confirmă o realitate care era doar bănuită de presă și de opinia publică românească: în serviciile de informații activează mai multe cadre decât în Securitatea comunistă.

Dacă în Departamentul Securității Statului aveam la sfârșitul lui '89 peste 13.000 de ofițeri și subofițeri și circa 1.000 de angajați civili, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Informații Externe (omologul DIE din cadrul DSS) au depășit 30.000 de efective, scriu jurnaliștii de la Lumea Justiției.

Mai exact, în instituțiile conduse in prezent de Eduard Hellvig și Florian Coldea, respectiv de Mihai Răzvan Ungureanu, lucrează 30.444 de angajați, fără informatori colaboratori și acoperiți. Asta deducem din 'Proiectul de ordonanță privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (mai 2016)', postat pe site-ul Ministerului Muncii, comparat cu un alt document oficial al Guvernului României, emis de Ministerul Finanțelor, și anume 'Numărul de posturi ocupate în instituțiile și autoritățile publice în luna aprilie 2016'.

Statistic, cu 30.000 de ofițeri la o populație de 20 milioane de locuitori (20.121.641, potrivit ultimului recensământ), putem concluziona că fiecare al 666-lea cetățean al României este cadru de nădejde fie al SRI, fie al SIE.
 
Articolul integral poate fi citit AICI.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.