ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23.12 / 23:00 Parlamentul României a acordat miercuri votul de încredere Guvernului Cîțu, cu 260 de voturi „pentru” (din 228 necesare) și 186 „împotrivă”.

„Mulțumesc coaliției de centru-dreapta și tuturor celor care au votat astăzi acest guvern. Mulțumesc milioanelor de români care au susținut această coaliție și ne-au ajutat să ajungem astăzi în Parlamentul României. Le promit și le garantez că nu voi înșela niciodată așteptările acestor oameni și sunt conștient de responsabilitatea pe care mi-au acordat-o, de a guverna România într-o perioadă deosebit de dificilă”, a declarat Florin Cîțu, citat de HotNews.

Apoi, premierul a convocat în seara aceleiași zile prima ședință a noului guvern. Aceasta a arătat mai degrabă ca o lecție de dirigenție, întrucât nu au fost luate decizii, dar au fost discutate cu miniștrii mai multe proiecte de Ordonanțe de Urgență, unele dintre ele urmând să intre în proces de avizare chiar de a doua zi sau cel târziu de săptămâna viitoare.

Prioritățile lui Florin Cîțu constau în câteva ordonanțe de urgență privind măsurile restrictive de „combatere a pandemiei”, precum și ajutoarele pentru mediul de afaceri, grav afectat de politica pandemică a ultimelor 9 luni.

Nu în ultimul rând, premierul liberal se grăbește să obțină abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe în perioada vacanței parlamentare, mai precizează sursa citată.

Următoarea ședință a guvernului Cîțu va avea loc săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, 30 decembrie, la ora 13, potrivit lui Florin Cîțu.
 
ACTUALIZARE 23.12/ 15.25 Toți cei 18 miniștri din Guvernul Florin Cîțu au fost avizați, miercuri, favorabil în comisiile de specialitate din Parlament. Audierile au avut loc pe repede-nainte,

Plenul Camerelor reunite să se desfășoare la ora 15:00. Programul de guvernare și lista miniștrilor se dezbat de către Camera Deputaților și de Senat în ședință comună. 
Potrivit programului stabilit de birourile permanente ale Parlamentului, audierea în comisiile parlamentare a miniștrilor propuși în Cabinetul Cîțu s-a făcut în intervalul orar 11.00-14.00.

Noul președinte al Camerei Deputaților a anunțat că fiecare parlamentar a avut dreptul la 15 secunde pentru a adresa întrebări.
 
Știrea inițială

Președintele de la Cotroceni, Klaus Iohannis, l-a desemnat marți seară pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru al României. Anunțul a fost făcut într-o declarație de presă comună de către cei doi.

„Am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu formațiunile reprezentate în noul Legislativ. Lucrurile s-au cristalizat, coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR a fost formalizată, a dovedit deja că are majoritate parlamentară și a propus un candidat pentru poziția de Prim-ministru. Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez premier pe domnul Florin Cîțu”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit paginii sale oficiale de Facebook. 

Florin Cîțu i-a mulțumit președintelui pentru încredere - aceeași pe care o primise și în martie 2020 - și a lansat o serie de promisiuni legate de gestionarea crizei sanitare și economice.

„Vin în fața dumneavoastră cu o echipă de profesioniști (? - n.n.). În același timp, fiecare minister și fiecare ministru va avea obiective clare din partea Prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire”, a declarat premierul desemnat, potrivit paginii web Presidency.ro

Despre cum va ajuta Florin Cîțu România să traverseze criza economică avem câteva indicii din timpul mandatului său de ministru al Finanțelor: împrumuturi frecvente la dobânzi înalte și respingerea creșterii alocațiilor și pensiilor.
 
Cât despre "profesioniști" gândul se sparie numai la auzul numirii lui Vlad Voiculescu la Sănătate, visul umed al lui Liiceanu, acuzat de medici de responsabilitate pentru moartea mai multor pacienți ce necesitau efectuarea de transplanturi. Vlad Voiculescu este un cancer al Sănătății pregătit de recidivă a scris jurnalistul EVZ Mirel Curea la auzul propunerii acestuia din nou la Sânătate. Explicații, în articolul citat.
 
Vlad Voiculescu este „(NE-) omul” de care medicul Monica Pop nu mai vrea să audă pentru cât de mult rău a făcut medicinei românești

„ACEST SINISTRU PERSONAJ, foarte ÎNȘELĂTOR, A FĂCUT MULT, MULT RĂU MEDICINII ROMĂNEȘTI… NU ARE EGAL! Păcălește ușor naivii și neinformații! PARE blând, dar în realitate… Acest fiu al unui informator (după propriile sale afirmații – tardive, bineînțeles), VREA FUNCȚII! , VREA IAR SĂ-ȘI BATĂ JOC DE SPITALE! DOAMNE FEREȘTE!”, a scris cunoscutul medic Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Vlad Voiculescu a fost ministrul pe cei mai mulți doctori și-l aduc aminte ca fiind acela care a luptat din răsputeri împotriva performanțelor medicale. Voiculescu, economist de creșă de profesie, a încercat în cele 7 luni de mandat să pună la pământ sistemul de transplant românesc. Totul, pentru interese proprii. Vlad Voiculescu ținea neapărat ca transplantul pulmonar să nu se facă în România pentru că era mai rentabil pentru el ca pacienții să fie trimiși la Eurotransplant, la Viena. Acesta a fost motivul pentru care s-a împotrivit acreditării spitalului Sf. Maria din București, cerând chiar primarului Capitalei să nu dea niciun leu doctorului Narcis Copcă pentru ca acesta să nu poată face niciun transplant de plămâni, după cum a scris presa la moartea tânărul Ionuț Anghel, care a așteptat trei ani pentru un transplant, până a fost prea târziu.
 
Ideologia de gen în actul de guvernare

Iar în ceea ce privește programul actualei coaliții de guvernământ, avem o idee din anunțul făcut cu o zi în urmă, cu ocazia semnării acordului de colaborare dintre PNL, USR-PLUS și UDMR.

Cei trei parteneri de guvernare au convenit să conducă țara prin criza sanitar-economică, să încheie tranziția post-comunistă a statului român prin implementarea unor „reforme profunde”, transformare care va influența viața tuturor românilor, „indiferent de gen, etnie, religie, vârstă, condiție socială sau locul unde trăiesc”. 

Prin această declarație, guvernanții îi cuprind perfid printre românii „lor” și pe aceia care se autodefinesc cu alt gen decât le-a fost dat la naștere prin sexul biologic. De altfel, două paragrafe mai jos, politicienii afirmă: „vedem diversitatea noastră ca o șansă de a ne completa reciproc”. O frază aparent banală, dacă n-ar cuprinde conceptul de „diversitate”, cuvânt-cheie al propagandei homosexualilor, care pretinde că toți oamenii, nu doar cei care „se simt altfel”, sunt diferiți și trebuie încurajați pentru asta.
 
Este vorba așadar de înlocuirea sexului cu genul, un construct ideologic al teorie transgender, prin care se afirmă, mai nou, că un copil nu-și cunoaște genul și trebuie lăsat să și-l aleagă singur. Teoria se înscrie în ideologia progresistă pro-LGBT și pro-transgender a USR-PLUS. Citiți și Coșmarul progresist: „Copiilor trebuie să li se blocheze pubertatea până își pot alege singuri Genul”
 
 
La fel de periculoase pentru stat sunt instalările UDMR la Dezvoltare și Mediu.

"UDMR a obținut ministerul banilor, adică cel al Dezvoltării regionale, și viitorul minister vedetă al statelor europene, cel al Mediului, în contextul Green Deal, fenomenul care amenință să redeseneze lumea. La Bruxelles a explodat ieri vestea adoptării prin vot a celebrei Minority Safepack, inițiată de maghiarii din Ungaria și România, iar Budapesta anunță azi că mai e un pic și se pune pe tapetul P.E. o altă manevră cu bătaie lungă, Inițiativa cetățenească pentru regiunile naționale, promovată de Consiliul Național Secuiesc.", a scris jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob după negocierile actualei coaliții de "dreapta".

În ce îl privește pe însuși Cîțu, tot Bogdan Tiberiu Iacob arată că 

La începutul lunii decembrie, presa vîlceană – județul său de baștină – aruncă pe piața informații terifiante.

”Valceanului Florin Cîțu, 47 de ani, ministru liberal al Finanțelor, nu i-a prea placut cartea in adolescenta! Chiar daca acum se lauda cu tot felul de diplome universitare obtinute prin America, Cîțu a avut mari probleme cu sistemul de invatamant din Valcea! Surse din Inspectoratul Scolar Valcea ne-au confirmat informatia ca musiu Cîțu a obtinut in anul 1988, la examenul de treapta la Liceul Energetic din Ramnicu Valcea, nota 4 si a fost nevoit sa studieze la… scoala profesionala! In acest moment au fost puse in functiune relatiile familiei Cîțu si directorul liceului din acea perioada, profesorul Ion Urea, l-a mutat din pix pe tanarul Cîțu la liceu! Dupa terminarea studiilor liceale, actualul ministru a dat examen la Academia de Studii Economice Bucuresti – fara succes, de vreo doua ori, dupa care s-a lasat pagubas intrand la o universitate privata Romano-Americana. Din acest punct se cunoaste traseul, pe filiera SIE (spun gurile rele)” scrie Ziarul de Vîlcea.

 
Lista Guvernului-Marionetă Cîțu-Hunor-Barna:


Premier - Florin Cîțu

Vicepremieri - Kelemen Hunor (UDMR) și Dan Barna (USR-PLUS)


Miniștri:

PNL

Externe - Bogdan Aurescu

Apărare - Nicolae Ciucă

Energie - Virgil Popescu

Interne - Lucian Bode

Educație - Sorin Câmpeanu

Cultură - Bogdan Gheorghiu

Agricultură - Adrian Oros

Munca - Raluca Turcan

Finanțe - Alexandru Nazare

USR-PLUS

Justiție - Stelian Ion

Sănătate - Vlad Voiculescu

Transporturi - Cătălin Drulă

Fonduri Europene - Cristian Ghinea

Economie- Claudiu Năsui

Cercetare, Inovare, Digitalizare - Ciprian Teleman

UDMR

Dezvoltare - Cseke Attila

Mediu - Tanczos Barna

Tineret și Sport- Novák Eduárd