Guvernul va depune plângere penală pe numele președintelui Klaus Iohannis, după afirmațiile acestuia, care a numit Guvernul ca fiind unul „corupt”, au declarat surse politice pentru Mediafax. Mai mult, dacă președintele nu va numi miniștri interimari, premierul va sesiza Curtea Constituțională.
 
Potrivit surselor citate, plângerea va fi depusă luni dimineața. Subiectul a fost discutat în ședința Comitetului executiv de la malul mării.

În urmă cu câteva zile, Viorica Dăncilă a afirmat că este revoltător faptul că Iohannis de la folosește tribuna oficială a Administrație Prezidențiale expresia „Guvern corupt”. Premierul i-a cerut președintelui să prezinte urgent probe în acest sens.

„Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis folosește de la tribuna oficială a Administrației Prezidențiale expresia "Guvern corupt”. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toți românii că în ceea ce mă privește, nu a existat niciun act de corupție și nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”, a spus Dăncilă.
 
Potrivit surselor citate, problema interimarilor a fost ridicată în ședința Comitetului Executiv, iar Viorica Dăncilă a afirmat că va merge la Curtea Constituționnală pentru a fi rezolvată situația, în cazul în care șeful statului va respinge interimarii propuși de PSD.
 
Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, aducând acuzații grele Guvernului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews