ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul va depune plângere penală pe numele președintelui Klaus Iohannis, după afirmațiile acestuia, care a numit Guvernul ca fiind unul „corupt”, au declarat surse politice pentru Mediafax. Mai mult, dacă președintele nu va numi miniștri interimari, premierul va sesiza Curtea Constituțională.
 
Potrivit surselor citate, plângerea va fi depusă luni dimineața. Subiectul a fost discutat în ședința Comitetului executiv de la malul mării.

În urmă cu câteva zile, Viorica Dăncilă a afirmat că este revoltător faptul că Iohannis de la folosește tribuna oficială a Administrație Prezidențiale expresia „Guvern corupt”. Premierul i-a cerut președintelui să prezinte urgent probe în acest sens.

„Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis folosește de la tribuna oficială a Administrației Prezidențiale expresia "Guvern corupt”. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toți românii că în ceea ce mă privește, nu a existat niciun act de corupție și nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”, a spus Dăncilă.
 
Potrivit surselor citate, problema interimarilor a fost ridicată în ședința Comitetului Executiv, iar Viorica Dăncilă a afirmat că va merge la Curtea Constituționnală pentru a fi rezolvată situația, în cazul în care șeful statului va respinge interimarii propuși de PSD.
 
Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, aducând acuzații grele Guvernului.