ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un proiect de hotărâre de Guvern a fost postat pe siteul ministerului Muncii, condus de Violeta Alexandru, iar proiectul se află în dezbatere publică până pe 12 februarie 2020, anunță site-ul presacurată.ro. Este vorba de o notă de fundamentare și de proiectul de hotărâre de Guvern, asumate de premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, și miniștrii Violeta Alexandru, Vasile Florin Cîțu și Marian Cătălin Predoiu, in care se declară ca fiind „de utilitate publică” Fundația "Sera România”, care a cerut acest lucru Secretariatului General al Guvernului și care a investit în România, în perioada 1996-2019, în programele de protecție a copilului aproximativ 85 de milioane de euro.

Asupra acestui demers al Cabinetului Orban a atras atenția și jurnalista Sorina Matei, marți, într-o postare pe Facebook, amintind că fostul premier Dacian Cioloș intenționa să-l numească pe șeful Fundației Sera, Bogdan Simion, ministru al Muncii, însă s-a izbit de opoziția Bruxellesului, în condițiile în care toată lumea știa cu ce se ocupă Sera. „O luăm de la capăt. Domnul Cioloș voia să-l pună pe domnul de la Fundația Sera ministru al Muncii. A stârnit și opoziția Bruxellesului că toată lumea știe ce e Sera. Doamna Alexandru, fix de la ministerul Muncii, n-are altă treabă că le-a rezolvat pe toate și vrea brusc și dintr-o dată să facă aceeași fundație Sera de utilitate publică. Ce coincidențe! Ghici ce? Io n-am terminat dezvăluirile pe temă. De fapt, nici n-am început”, a scris Sorina Matei.

Fundația SERA (Solidaritate cu Copiii Români Abandonați) a fost fondată în anii ’90 de către bancherul Francois Polge de Combret, investigat de mai multe autorități într-un uriaș scandal de corupție, francezul de Combret fiind de-a lungul timpului extrem de interesat de copiii orfani de pe teritoriul României și făcând un lobby foarte puternic la Bruxelles, scrie sursa citată.

Fundația SERA (Solidaritate cu Copiii Români Abandonați) apare și într-un documentar difuzat în 2009, pe televiziunea germane WDR, „Găsește-mi un copil, plătesc cash. Lobby pentru adopțiile internaționale”, în care sunt prezentate presiunile făcute la adresa oficialilor europeni pentru reluarea de către România a adopțiilor internaționale și chiar era acuzată că a finanțat, alături de universități americane, programul "Proiectul pentru Adopție”, desfășurat la Centrul Sfânta Ecaterina din București, prin care s-au făcut experimente științifice pe copiii români orfani.
 
Bogdan Simion, șeful SERA, este și membru fondator al Fundației SERA, al Asociației APICAD unde este și președinte, este director executiv al Asociației pentru Dezvoltarea Copilului, este președinte FONPC și membru al Colegiului Medicilor România, amintește sursa citată.