ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Executivul de la Chișinău a decis, în cadrul ședinței de miercuri, alocarea, din Fondul de rezervă al Guvernului, a sumei de un milion de lei pentru familiile celor patru membri ai echipajului SMURD, care și-au pierdut viața în accidentul ce a avut loc pe 2 iunie a.c. în raionul Cantemir, informează un comunicat de presă al guvernului Republicii Moldova, remis AGERPRES.
 
Premierul Pavel Filip a menționat că acesta este un gest firesc și a solicitat instituțiilor responsabile să întreprindă toate măsurile necesare ca acest ajutor să ajungă cât mai repede la destinație, precizează sursa citată.

Totodată, prim-ministrul moldovean a remarcat faptul că organele de resort au acționat exemplar în cazul dat, reușind să finalizeze într-un termen scurt ancheta penală privind accidentul elicopterului SMURD.

"S-a reușit o mobilizare bună, iar acest lucru a fost cel mai potrivit gest pe care puteam să-l oferim în memoria eroilor SMURD", a spus Pavel Filip.

De asemenea, acesta a mulțumit Guvernului României pentru ajutorul pe care îl acordă Republicii Moldova, în continuare, prin serviciul SMURD, exprimând și recunoștința pentru acest fapt.
Și guvernul român a aprobat, miercuri, acordarea de ajutoare de urgență în valoare de câte 85.000 de lei pentru familia medicului Mihaela Dumea, respectiv pentru cea a asistentului medical Gabriel Sandu, care au murit pe 2 iunie, în urma prăbușirii elicopterului SMURD, în Republica Moldova.
 
Un elicopter SMURD s-a prăbușit pe 2 iunie în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâș din Republica Moldova, în urma accidentului cei patru membri ai echipajului au decedat: medicul Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril și copilotul Voicu Șocae.