ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma unei moțiuni de cenzură, guvernul de la Chișinău, al premierului Streleț, a fost demis, la nici patru luni de la instalare.

Potrivit legislației, în cel mult trei zile, Cabinetul de miniştri va trebui să-şi dea demisia, iar şeful statului va desemna un nou prim-ministru. 

Guvernul lui Valeriu Streleț a fost demis cu votul a 65 de deputați. Pentru adoptarea moțiunii de cenzură era nevoie de 51 de voturi. Democrații, membri ai coaliției guvernamentale, au votat alături de comuniști și socialiști.

Liberalii și deputații din grupul fostului premier Iurie Leancă s-au abținut de la vot, în timp ce liberal-democrații au votat împotrivă.

Criza politică de la Chișinău a reizbucnit odată cu arestarea fostului premier, liberal-democratul Vlad Filat în dosarul legat de dispariția unui miliard de dolari din conturile a trei bănci moldovenești, dintre care una de stat. Imediat, socialiștii și comuniștii, aflați în opoziție, au depus o moțiune de cenzură. Semnatarii moţiunii de cenzură l-au  acuzat pe premierul Valeriu Streleţ că l-ar apăra pe fostul său şef de partid şi premier, Vlad Filat, învinuit de corupţie.