ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pelerinajele au fost interzise în toată țara. Toate adunările religioase sunt strict supravegheate de Jandarmerie și Poliție. Ieri, la liturghia din curtea bisericii din Palatca au fost trimise două echipaje de jandarmi și polițiști. La sfințirea Centrului cultural și educațional pentru copii din aceeași localitate am fost permanent supravegheați de echipajul de poliție. Ca și la Paști, astăzi, la doar câteva zile de carnavalul electoral.

Interzicerea pelerinajului la moaștele Sf. Parascheva nu este altceva decât urmarea interzicerii cultului public de Paști și a largii armonii simfonice cu care această interdicție a prezenței credincioșilor de Paști a fost îmbrățișată. Statul este coerent și consecvent în anticreștinismul său fundamentalist de rit nou și acceptat.

Deschiderea largă a porților pentru intervenția radicală și draconică a statului în Biserică și în viața religioasă, răspândirea largă a teologiei ortodoxe #rezist (biserica din inimă, cântarea din balcon, acuzațiile de crimă sau de sinucidere proferate credincioșilor în cazul prezenței la slujba Învierii, teologia linguriței de unică folosință etc) au creat statului captiv convingerea că abuzul, dictatul și teroarea psihedelică a propagandei împotriva manifestărilor religioase sunt acceptate și permise, deci legitime. Lipsa oricărei opoziții la această politică sanitară de lagăr de concentrare a determinat continuarea ei.

Concordatul din epoca stării de urgență a confirmat agenților dictaturii politico-medicale fragilitatea statutului apărării valorilor proprii de către clerici și mireni. Drumul deschis de Paști nu se va mai închide niciodată, dimpotrivă el va fi lărgit și consolidat.

Deceniul 2020-2030 va fi esențial pentru întreaga noastră civilizație, pentru noua paradigmă globală. Biserica Ortodoxă, ca de atâtea ori în cele două milenii furtunoase, va avea de suferit imens și noi odată cu ea, îmbarcați în această corabie cârmuită de Hristos.

Credeți că vom putea fi în biserici de Crăciun?! Nu, nu vom mai fi, nu vom avea acces. Credeți că vom fi la primăvară în biserici la Slujba de Înviere?! Nu, nu vom mai putea fi! Poate în curțile bisericilor, atent supravegheați, cu măști obligatorii și obligatoriu vaccinați, așa cum chiar zilele acestea, pontifii dictaturii polotico-medicale, care au imensul privilegiu de a dicta fără a fi responsabili de efectele perfect nocive ale politicilor lor 
publice.

Dacă ne rugăm să trecem cu această corabie marea dominată de Leviathan, să ne rugăm să ne lumineze Dumnezeu și mințile și să sfâșie perpetua înșelare de a ne căra în spate călăii Bisericii și ai valorilor noastre creștine și fundamental europene.