ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toți membrii Biroului Permanent Național al PNL vor intra în izolare la domiciliu, după ce senatorul liberal Vergil Chițac a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus.

Anunțul a fost făcut vineri de președintele PNL, Ludovic Orban. El a precizat că tuturor senatorilor din grupul PNL li se va transmite să se izoleze.

„Tuturor senatorilor din grupul senatorial li se va transmite că au obligația să se autoizoleze. Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Atâta timp cât există cel mai mic risc ca vreun membru al Biroului Politic Național care a participat la ședință să fie purtător al coronavirus se izolează la domiciliu și solicităm diagnosticarea rapid. Am solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toți colegii noștri. Tuturor membrilor Biroului Executiv care sunt prezenți azi și miniștrilor prezenți li se vor preleva probe pentru a fi diagnosticați. Vom fi la dispoziția medicilor epidemiologi. În ceea ce mă privește, mă voi izola la Vila Lac 1, unde voi avea în continuare toate atribuțiile exercitate în cele mai bune condiții. De asemenea, urmează să luăm o decizie în privința locului în care se vor izola miniștrii. Recomandarea mea pentru ei a fost să evite orice fel de contact, să se ducă la birourile lor, fără să aibă vreun contact cu angajații. Doar prin telefon, prin online, astfel încât să evite orice posibilitate de distribuire a coronavirusului”, a spus liderul PNL.

Senatorul liberal Vergil Chițac, candidat pentru alegerile locale la funcția de primar al Constanței, a fost diagnosticat cu COVID-19, în urma testului făcut specific făcut în urmă cu o zi la domiciliu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, președintele filialei județene PNL, deputatul Bogdan Huțucă.