ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi că Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență care completează Legea insolvenței, iar ministerul pe care-l conduce a constatat îndeplinirea exigențelor constituționale în cazul aceastei măsuri.

Potrivit datelor Guvernului, peste 28.600 de contribuabili cu creanțe bugetare se află sub incidența legislației privind insolvența. Întrebat, în timpul conferinței de presă, dacă s-a împăcat cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, prezent și acesta la conferință, Toader a răspuns ”acum, în momentul acesta”, fiind apoi completat de Teodorovici: ”până la următorul avion”.

”Ministerul Justiției a evaluat aspectele de legalitate, de conformitate cu legea fundamentală, Constituția. Am considerat că exigențele constituționale sunt îndeplinite. (…) Întrebările de oportunitate a dimensiunii economice le adresați domnului ministru Teodorovici, care vă va răspunde. Eu vă mulțumesc, vă doresc succes și m-am retras. (…) Eu trebuie să plec la Suceava, la întâlnirea cu președinții de curți de apel și cu conducerea CSM-ului. La revedere!”, a spus ministrul Justiției.

Întrebat dacă s-a împăcat cu Teodorovici, Toader a răspuns ”acum, în momentul acesta”, fiind completat apoi de Teodorovici ”până la următorul avion”.

Ministrul Finanțelor, a afirmat, la jumătatea lunii septembrie, că a observat o lipsă a unei dorințe de asumare din partea ministrului Justiției în ceea ce privește cadrul legislativ pentru înființarea Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI). Teodorovici l-a criticat pe Tudorel Toader este mai mereu plecat în delegație.

Ulterior, Toader a afirmat, referitor la „nemulțumirea” ministrului de Finanțe, că atunci când a făcut declarația respectivă, „probabil emoțională”, acesta s-a „gândit la altceva sau la altcineva”.