ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția Stop 5G România a deplâns miercuri faptul că Guvernul a redirecționat către un minister inexistent petiția semnată de zeci de mii de români împotriva implementării tehnologiei de telecomunicații 5G. 
 
„CUM SE SPALA PE MAINI, CUM SFIDEAZA GUVERNUL POPORUL, FOLOSIND CHIAR SI FALSUL IN DECLARATII?! 

CU TUPEU SI REAVOINTA TRIMITE PETITIA LA UN MINISTER CARE NU MAI EXISTA.

Pe data de 17 mai 2021, in cadrul Adunarilor Publice AJUNGE!!! am depus Guvernului Romaniei petitia noastra colectiva, petitie pe are toti o stim si care abordeaza problematica multisectoriala la 5G si cere cu subiect si predicat ceea ce este in sarcina Guvernului.  Link petitie 

Guvernul este cel care a semneaza si raspunde pentru legislatia necesara permiterii si facilitarii 5G in Romania.

Guvernul a semnat H.G. nr. 226/2020 privind stabilirea cuantumului taxei de licență pentru prelungirea unor licențe de utilizare a frecvențelor radio și a condițiilor de efectuare a plății. Practic, se prelungesc niște licențe fără să se facă licitație, așa cum e normal, pe frecvențele de 1900 - 2100 MHz, pe care operatorii telecom au anunțat că le vor folosi pentru 5G.

Guvernul a semnat H.G. nr. 376/7.05.2020 de modificare a TNABF a fost adoptată în ciuda solicitărilor societății civice, atât în consultarea cât și în dezbaterea de la ANCOM, de a nu permite operabilitatea rețelei 5G prin astfel de modificări. Corporațiile telecom exploatează această Hotărâre de Guvern, promovând servicii comerciale 5G, deși nu au licență de utilizare a spectrului de frecvențe pentru 5G. Tabelul TNABF permite în prezent utilizarea unor aplicații de telecomunicații experimentale specifice 5G, care sunt extrem de nocive: utilizarea frecvențelor milimetrice, formarea de fascicule, folosirea de conexiuni simultane prin Massive MIMO (la antena operatorului) și MIMO (la echipamentul utilizatorului).

Guvernul a semnat H.G. nr. 429/2019 privind Strategia 5G pentru România, care prevede multe modificări și derogări abuzive ale legislației actuale, cum ar fi la: Legea fondului funciar, Legea cadastrului, Legea de protecție a mediului, Legea asociațiilor de proprietari, Legea autorizării lucrărilor de construcții, Regulamentul general de urbanism etc. Aceste derogări se vor a fi făcute fără dezbatere în Parlament, fără verificări de constituționalitate, fără corelare cu unele directive europene, fără studii de impact, fără nimic! 

Toate acestea reprezintă o sfidare fără precedent și inadmisibilă a legislației și a voinței suverane a poporului român.

Tot Guvernul inainteaza Parlamentului niste proiecte de lege facute tendentios prost, neconstitutionale si impotriva noastra a cetatenilor, proiecte de lege pe care le prezinta abject de mincinos si manipulator, pe repede inainte in proceduri de urgenta, viciind vadit consimtamantul. 

TOT Guvernul va semna alte mizerii de acte normative emise de ANCOM care permit si faciliteaza operabilitatea 5G cum este caietul de sarcini pentru licitatia pentru spectrul frecventele atat de necesar la 5G. 

Ce fac incompetentii si iresponsabilii de la Guvern cu petitia semnata de zeci de mii de cetateni români? O directioneaza catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale care NU MAI EXISTA de ani buni. 

Aceste carcase goale ne baga pe gat toate nenorocirile precum 5G, acestia atenteaza la viata noastra, la libertatea noastra si la proprietarile noastre (spectrul de frecvente, datele si imobilele). Mai mult, 5G pune pe bututci orice securitate nationala, orice suveranitate.

Oameni buni, daca mai permitem acestor inconstienti sa distruga tara si natiunea in acest razboi hibrid, noi si generatiile urmatoare vom trai, daca mai traim, in lagarul digital, iar sclavia digitala este letala. Este finalul umilitor al umanitatii, mai exact oamenii singuri distrug umanitatea.

Luati atitudinea daca vreti sa fiti si sa ramaneti oameni cu demnitate”, a transmis miercuri Coaliția Stop 5G România pe Facebook
 
Postarea survine la o zi după ce angajații ADP Sector 1 i-au replicat primăriței Clotilde Armand că nu pot tăia sporul de risc pe care îl primesc pentru radiațiile antenelor de telecomunicații amplasate pe fosta Casă a Scînteii, în imediata apropiere a sediului Administrației. Aceste revendicări salariale readuc în discuție periculozitatea radiațiilor electromagnetice și nevoia protejării oamenilor de efectele acestora.
 
„Având în vedere faptul că sporul nu a fost stabilit la nivelul instituției de către propriul personal, neavând calitatea necesară în determinarea sau expertizarea condițiilor vătămătoare, ci s-a determinat de către o entitate distinctă, conform Buletinelor de expertiză întocmite de Colectivul Medicina Muncii al Direcției de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătății în baza Buletinelor de Determinare al Câmpului Electromagnetic, considerăm că acesta a fost acordat salariaților ADP Sector 1 cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare, astfel că ne aflăm în imposibilitatea de a-l suspenda, fiind un drept al salariaților”, a precizat marți pentru HotNews.ro conducerea ADP Sector 1. 

Se pune întrebarea: cei care instalează antene de mare putere pe blocurile de locuințe/birouri și instituțiile responsabile cu autorizarea - inclusiv DSP-urile - au avertizat cetățenii că se expun unor radiații periculoase?