Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că Guvernul adoptă ordonanța de urgență privind majorarea alocațiilor copiilor, de la 1 martie 2019. Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să promulge cât mai rapid legea bugetului de stat pentru ca Executivul să mărească de la 1 martie alocațiile copiilor. 
 
”Sper că domnul președinte va promulga cât mai rapid legea bugetului de stat în așa fel încât de la 1 martie să fie plătite alocațiile mărite pentru copii. Adoptăm astăzi ordonanța de urgență care ne va permite acest lucru. După cum știți coaliția PSD-ALDE a identificat corect sursa de finanțare și guvernul a pregătit acest act imediat după vodul din parlament. Astfel, începând cu 1 martie 2019 copiii cu vârsta de până la doi ani vor primi 300 de lei lunar. Aceeași sumă va fi acordată și pentru copii cu dizabilități până la împlinirea vârstei de 18 ani. Tot de la 1 martie cuantumul alocație luni lunară pentru copii cu vârsta cuprinsă între 18 ani va crește la 150 de lei. Această sumă va fi acordată și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile de învățământului liceal sau profesional până la fuinalizarea acestor studii”, a anunțat la începutul ședinței de Guvern Viorica Dăncilă, subliniind că sunt asigurate sumele necesare pentru aceste măsuri.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.