ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Guvernul va face disponibilizări masive în perioada următoare în administrația publică, a anunțat, marți, ministrul Finanțelor Publice, în exclusivitate la Antena 3.

Eugen Teodorovici va prezenta un plan de măsuri odată cu rectificarea bugetară ce va avea loc în iulie.

Tot din iulie, popririle ANAF pe toate conturile celor cu datorii la fisc vor deveni istorie, spune ministrul Finanțelor.
El a anunțat că va informa, în ședința de miercuri a Guvernului, asupra mecanismului prin care va funcționa aplicația ANAF în vederea efectuării popririlor prin sistem electronic. ANAF va ține legătura cu băncile, pentru ca acestea să pună poprire doar pe suma exactă.
„Apropo de popriri. Vă dau acum exemplu. Azi (marți - n.r.) am avut prezentată nota pentru a informa mâine (miercuri - n.r.) în ședința de Guvern despre modul în care această poprire va deveni electronic efectuată, fără să se mai trezească omul cu sume de bani blocate, plata și după aceea blocarea să dureze n zile, firma sau persoana fizică. În iulie, luna aceasta, eu am promis că acest lucru se va schimba. Mâine în Guvern avem o informare exactă în acest sens”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a adăugat că în luna în curs va fi efectuată modificarea legislativă în acest sens.

„Începând cu luna iulie se face modificarea legislativă. Am făcut deja, este o aplicație la ANAF care va ține legătura cu toate băncile, va comunica efectiv suma de plată. Dacă există convenție între bancă și ANAF foarte bine, atunci ANAF va notifica și banca va popri exact suma pe care acea persoană sau firmă o are de plată”, a conchis Teodorovici.