Guvernul va face disponibilizări masive în perioada următoare în administrația publică, a anunțat, marți, ministrul Finanțelor Publice, în exclusivitate la Antena 3.

Eugen Teodorovici va prezenta un plan de măsuri odată cu rectificarea bugetară ce va avea loc în iulie.

Tot din iulie, popririle ANAF pe toate conturile celor cu datorii la fisc vor deveni istorie, spune ministrul Finanțelor.
El a anunțat că va informa, în ședința de miercuri a Guvernului, asupra mecanismului prin care va funcționa aplicația ANAF în vederea efectuării popririlor prin sistem electronic. ANAF va ține legătura cu băncile, pentru ca acestea să pună poprire doar pe suma exactă.
„Apropo de popriri. Vă dau acum exemplu. Azi (marți - n.r.) am avut prezentată nota pentru a informa mâine (miercuri - n.r.) în ședința de Guvern despre modul în care această poprire va deveni electronic efectuată, fără să se mai trezească omul cu sume de bani blocate, plata și după aceea blocarea să dureze n zile, firma sau persoana fizică. În iulie, luna aceasta, eu am promis că acest lucru se va schimba. Mâine în Guvern avem o informare exactă în acest sens”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a adăugat că în luna în curs va fi efectuată modificarea legislativă în acest sens.

„Începând cu luna iulie se face modificarea legislativă. Am făcut deja, este o aplicație la ANAF care va ține legătura cu toate băncile, va comunica efectiv suma de plată. Dacă există convenție între bancă și ANAF foarte bine, atunci ANAF va notifica și banca va popri exact suma pe care acea persoană sau firmă o are de plată”, a conchis Teodorovici.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews