Guvernul britanic a decis să închidă toate școlile primare din Londra, în următoarele două săptămâni, pentru a contracara răspândirea rapidă a infecțiilor cu noua tulpină de coronavirus, a anunțat, vineri, primarul capitalei, transmite Reuters.Miercuri, ministrul Educației, Gavin Williamson, a prezentat un plan de amânare a redeschiderii școlilor gimnaziale, dar cu deschiderea la timp a majorității școlilor primare pentru copiii cu vârste de sub 11 ani.

Numai în regiunile cele mai afectate de epidemie din țară, care includ unele zone ale capitalei, era prevăzut la școlile primare să rămână închise. Dar autoritățile locale din mai multe regiuni unde școlile urmau să fie deschise au protestat.Regatul Unit a înregistrat pentru ultimele 24 de ore 613 decese asociate Covid-19 și 53.285 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit datelor publicate vineri.

În total, Marea Britanie a înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri și 74.125 de decese asociate și este a doua țară europeană cel mai afectată de pandemie.