ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, se declară revoltat de intenția operatorilor de telefonie mobilă și internet de a majora costurile pe care le practică în urma OUG 114. Aceasta schimba fiscalitatea în mai multe domenii, printre care se numără și teleomunicațiile. „Aștept ca alături de clarificări privind recentele scumpiri să primesc din partea operatorilor și modele de tarifare care să aiba ca rezultat reducerea prețurilor pentru abonați, a scris Petrescu pe Facebook, precizând că „nu voi negocia interesele românilor”.

„În ultimele săptămâni, remarc creșteri de prețuri la tarifele în comunicații, într-o abordare de scumpire anticipativa, in condițiile in care OUG114/2018 cu modificarile si completarile ulterioare in sectorul telecom nu are un impact de cost imediat asupra operatorilor de telefonie mobila. Dialogul cu industria este deschis in parametri de echitate si castig partajat intre cetatean, stat si industrie. 

Amendamentele aduse recent la actul normativ mentionat mai sus - suspendarea aplicarii penalităților pana pe 1 septembrie 2019 pentru dezvoltarea infrastructurii de telecomunicații fara autorizații de constructie - reprezinta tocmai o dovada de incredere pe care Guvernul Romaniei o acorda sectorului telecom, în dorinta de a crea premisele unei dezvoltari a industriei in conditii de conformare si simplificare a procesului de obtinere a autorizatiilor de constructie.

În timp ce mingea e la operatorii de telefonie, ministerul așteptand propunerile acestora de simplificare a legislatiei in domeniu precum si discutii privind si alte elemente prevazute in OUG 114/2018, milioane de abonati primesc notificari prin SMS in care sunt instiintati de creșteri de prețuri.

În dialogul constructiv, buna credință a părților este o componenta esențială in atingerea scopului propus! In acest sens, astept ca alaturi de clarificari privind recentele scumpiri sa primesc din partea operatorilor si modele de tarifare care sa aiba ca rezultat reducerea preturilor pentru abonati! Punctul meu de inflexiune in negociere este interesul romanilor”, a scris ministrul Comunicațiilor pe Facebook.

Vodafone a anunțat că scumpește abonamentele cu pînă la un euro de luna viitoare.

Telekom a decis ca de la 15 aprilie să crească prețurile atât pentru fiecare serviciu fix (voce, internet, TV), cât și pentru fiecare abonament mobil, pentru clienții rezidențiali.

Și UPC a anunțat că de la 1 mai va majora prețurile la serviciile de televiziune și internet cu 2 lei si 38 de bani.

Digi a majorat deja prețurile percepute abonaților de la 1 martie, cu aproape 2 lei pe serviciu.

Orange a scumpit deja abonamentele cu un euro.

Companiile de telefonie susțin că au nevoie de mai mulți bani, în condițiile în care Guvernul a păstrat taxa de 3% pe cifra de afaceri, iar leul s-a devalorizat.

Asociația Operatorilor Mobili avertiza la începutul anului că decizia Guvernului de suprataxare poate periclita investiții mari, cum sunt cele în rețelele de ultimă generație, 5G.