ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Danezii au organizat proteste privind perspectiva testării obligatorii forțate, a spitalizării și a tratamentului și a izolării forțate. Nouă zile de protest public și critici ale cadrelor medicale și ale unor specialiști ar fi forțat guvernul danez să renunțe la planul său de a impune o lege specială cu privire la bolile care sunt considerate „critice social”, relatează LifeSiteNews.
 
Proiectul „epidemilov” sau „legea epidemică” avea prevederi care permiteau folosirea poliției pentru a forța vaccinarea anumitor grupuri de persoane, stabilite de stat. În timp ce guvernul coaliției de guvernământ social-democrat intenționează să revină cu un proiect de lege nou sau modificat, toate partidele, cu excepția social-democraților, au anunțat că se vor opune.
 
În Noua Normalitate, informația este prezentată de comentatori danezi pe rețelele de socializare ca fiind falsă, un număr de utilizatori susținând că locuiesc în Danemarca și că nu au auzit de nicio demonstrație sau de o schimbare in acest sens din partea Guvernului. Și aceasta pentru că media centrală nu a prezentat manifestațiile iar YouTube și Google au îngropat filmări sau referirile la proteste. Căutarea pe platformele lor duce doar la protestele BLM din Danemarca! O filmare de pe Twitter cu peste un milion de vizionări arată însă realitatea: 
 
 
ZeroHdege scrie că, încă din martie, parlamentul a adoptat o nouă lege cu privire la epidemii, care include dreptul autorităților de a proceda la examene fizice cu forța și de autoriza vaccinarea sub constrângere fizică, cu ajutorul poliției.

În virtutea acestei legi, „cei care refuză pot, în anumite situații, să fie constrânși prin metode fizice, cu ajutorul poliției”, arată actul normativ. 
 
O altă critică adusă legii este că ar putea obliga întreprinderile și organizațiile să predea autorităților informații despre angajați, cum ar fi informații referitoare la „mișcările persoanelor”. Consiliul de Etică al Danemarcei susține că asta va promova o cultură a supravegherii în masă.

IMAGINE DE LA PROTESTE

Nici în Franța vaccinul  anti covid nu e privit cu prea mare încredere. Potrivit unui sondaj difuzat miercuri, doar 4 din 10 francezi se gândesc în prezent să fie vaccinați împotriva Covid-19, o scădere de cinci procente față de 29 octombrie.

46% (+6) au răspuns că nu vor sa fie vaccinați împotriva Covid-19 dacă unul dintre vaccinuri va fi autorizat, iar 14% (-1) „încă nu știu”.  Primul motiv menționat de cei care refuză vaccinarea este lipsa de informații despre vaccinul care nici nu a apărut încă (66%), dar și teama de efecte secundare nedorite (54%). 21% au manifestat neîncrederea în vaccinuri în general și 11% spun că nu se tem de Covid-19.
 

Doar 57% dintre români s-ar vaccina împotriva coronavirusului dacă un vaccin ar fi disponibil în acest moment, arată un sondaj IPSOS de luna trecută care plasează România la coadă listei privind încrederea într-un vaccin Covid dintr-un total de 28 de țări analizate.

România se încadrează în media țărilor din regiune, Ungaria și Polonia având fiecare câte 56% cotă de încredere în vaccin, în timp ce valoarea cea mai redusă o întâlnim în Rusia cu 54%. Paradoxal, Rusia este prima țara care a omologat folosirea unui vaccin, iar pregătirile sunt pentru o inoculare în masă până la finalului anului, potrivit RFE/RL.
 
Doi factori stau la baza neîncrederii românilor într-un viitor vaccin Covid: teama de reacții adverse și neîncrederea în eficiența vaccinului. Prima a fost menționată de 66% din români, cu zece puncte procentuale peste media la nivel mondial.
 

În topul țărilor care se tem de posibile reacții adverse, România se află în frunte alături de Spania (70%), Suedia (68%) și Polonia (65%).

În schimb, 33% dintre românii care nu vor să își facă vaccinul au motivat prin neîncrederea în eficiența vaccinului. La fel ca și la reacții adverse, majoritatea sunt din grupa de vârstă 55+, mai scrie sursa citată.